Μάχη Nova – Cosmote: Τρελά λεφτά για την Ευρωλίγκα

Μια μεγάλη «μάχη» έχει ξεσπάσει στο… παρασκήνιο της Euroleague, η οποία -φυσικά- αφορά και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το παιχνίδι έχει «φουντώσει», με τους «αιώνιους» να ρίχνουν… κλεφτές ματιές σε αυτή την «μάχη», καθώς είναι γνωστό πως το ελληνικό τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι από τα πιο ισχυρά και μεγάλα σε ολόκληρη την λίγκα. Παράλληλα, βέβαια, σημαντικό μέρος του ποσού της συμφωνίας θα πάει στις ομάδες, οι οποίες περιμένουν τις εξελίξεις.

Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια της διοργάνωσης καλύπτονται μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας σεζόν από τα κανάλια της Nova, της οποίας το εν ισχύ συμβόλαιο με την Euroleague ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Μάλιστα, η Nova πληρώνει 11 εκατ. ευρώ ετησίως, για να έχει αποκλειστικά τους αγώνες της διοργάνωσης στον τηλεοπτικό «αέρα» της.

Ωστόσο, η Cosmote TV… καραδοκεί, γνωρίζοντας πως το παραπάνω συμβόλαιο εκπνέει σε λίγους μήνες. Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν την Euroleague στα κανάλια τους, γιατί το μπάσκετ έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, ειδικά όταν συνδυάζεται με τα brand names του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η «μάχη», λοιπόν, φαίνεται πως καλά κρατεί και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το deal δεν αποκλείεται να φτάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ για μια τριετία, με όποιο κανάλι κόψει πρώτο το νήμα. Όπως είναι λογικό, οι «αιώνιοι» ρίχνουν τις ματιές τους στις εξελίξεις και περιμένουν από την μεριά τους τις οριστικές αποφάσεις, που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις