Τρία ζητήματα απασχολούν τον Ολυμπιακό Βόλου

Ύστερα από ένα κύκλο επαφών το τελευταίο δίμηνο με αθλητικούς και πολιτικούς φορείς, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν, πλέον, εικόνα για το τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, αν και υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά τα οποία θα ξεκαθαρίσουν στο άμεσο μέλλον.
Ο Ολυμπιακός…

…μαζί με τον Εργοτέλη από κοινού ζήτησαν από τον Σταύρο Κοντονή στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, η εκκαθάριση των ΠΑΕ να γίνεται απευθείας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και τα χρέη να μην βαραίνουν το μητρικό σωματείο. Το πρόβλημα με την εκκαθάριση δεν το αντιμετωπίζουν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Εργοτέλης, αλλά και άλλες ομάδες, καθώς υπάρχει κωλυσιεργία από πλευράς μετόχων.
Στον Ολυμπιακό σκέφτονται να προκαλέσουν την εκκαθάριση της ΠΑΕ, όμως οι μέτοχοι είναι αυτοί που θα πρέπει να συγκαλέσουν γενική συνέλευση, να πάρουν απόφαση για εκκαθάριση, να καταθέσουν αίτηση στο Πρωτοδικείο και να οριστούν εκκαθαριστές. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση, καθώς η ομάδα αναμένεται να κάνει πρωταθλητισμό, στοχεύοντας να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Είναι θετικό το γεγονός, πως τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έδωσαν το «παρών» στην προχθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού με τον Σταύρο Κοντονή, βρήκαν εύλογες τις αιτιάσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και το σημαντικότερο όλων, πως άφησαν ανοικτό το παράθυρο οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν όσες ομάδες αποχωρήσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο από τις επαγγελματικές κατηγορίες και μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.
Όσον αφορά το τρίτο θέμα – και πολύ σοβαρό – που απασχολεί τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, είναι να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα να αναλάβουν τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πέρα από το οικονομικό, που είναι το πιο σοβαρό, οι άνθρωποι που θα αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να έχουν και τις γνώσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, ξεκινώντας από το μηδέν και κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις