Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός έβαλε στοπ στο σερί του Βόλου (vids)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, σταματώντας το σερί του Βόλου. Οι πράσινοι ήταν σαρωτικοί κερδίζοντας 5-1 τους Βολιώτες στο Πανθεσσαλικό που μετατράπηκε σε “Λεωφόρο” από 15.000 φίλους του Παναθηναϊκού.

Βόλος – Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Άλχο, αριστερός ο Λούνα και ο Σιελής με τον Εσκοβάλ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα στον άξονα του κέντρου. Ντέλετιτς και Φερνάντες πίσω από τον Οζέγκοβιτς

ΠΑΟ των ρεκόρ

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με μπροστάρη τον εκπληκτικό Σεμπαστιάν Παλάσιος (πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ) συνέτριψαν με 5-1 (!) τον Βόλο, έκαναν το «δέκα στα δέκα» στο πρωτάθλημα και κατέχουν από σήμερα το ρεκόρ όλων των εποχών του συλλόγου σε συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα μίας αγωνιστικής περιόδου.

Και οι φίλοι του τριφυλλιού, με τη σειρά τους, πραγματοποίησαν την πιο μαζική μετακίνηση οπαδών σε ματς χωρίς διακύβευμα τίτλου, κάνοντας κατάληψη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και παραδίδοντας μαθήματα εξέδρας και συμπεριφοράς.

Το Πανθεσσαλικό είχε μετατραπεί σε Λεωφόρο, με περισσότερους από 15 χιλιάδες φίλους του τριφυλλιού να βρίσκονται στις εξέδρες και να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες ο Παναθηναϊκός ένιωθε σαν το σπίτι του και μπήκε με απόλυτη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα από το ξεκίνημα του ματς, έχοντας ως άξονα των επιθέσεών του τον κεφάτο Μπερνάρ και τον Παλάσιος… σεληνιασμένο.

Προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 3’ με τον Βέρμπιτς, με τον Σλοβένο εξτρέμ να είναι μέσα και στις αμέσως επόμενες φάσεις στο 12’ και το 15’ χωρίς να βρει στόχο. Στο 24’ ο Παλάσιος συνεργάστηκε με τον Σπόραρ αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

Ώσπου στο 39’ ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα στο τρανζίσιον από τον Μπερνάρ και με μία μαγική ενέργεια που ολοκληρώθηκε με ασύλληπτο σουτ με το εξωτερικό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου (0-1) μέσα σε πανδαιμόνιο!

Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού χτύπησε και δεύτερη φορά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Ο Παλάσιος κατέβασε τη μπάλα ιδανικά με το στήθος έξω από την περιοχή, μετά από βολέ του Μπρινιόλι (!), την έφερε στο αριστερό του πόδι και με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στην αριστερή πλευρά των διχτυών του Κλέιμαν (0-2) στο 44’, οδηγώντας την πράσινη εξέδρα σε παραλήρημα!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος πήρε περισσότερα ρίσκα κι απείλησε νωρίς με τον Οζέγκοβιτς (47’, 54’), αλλά το τριφύλλι βρήκε τρίτο γκολ στο 66’ με σουτάρα του Χουάνκαρ που κόντραρε στον Εσκοβάλ (0-3) στο 66’ και σαν να μην έφτανε αυτό στο 67’ ο Τσέριν διαμόρφωσε το 0-4 μέσα σε αδιανόητο πανδαιμόνιο.

Το κερασάκι στην πράσινη τούρτα έβαλε ο Σπόραρ από έξοχη κάθετη πάσα του Μπερνάρ στο 76’ με τον Σλοβένο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του τριφυλλιού (0-5)! Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Νοκάρ στο 83′.

Ο Παναθηναϊκός, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, διεύρυνε το σερί του στις δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, ενώ ο Βόλος υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα μετά από επτά ματς και πέντε συνεχόμενα τρίποντα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος /4-2-3-1): Κλέιμαν, Λούνα (86′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Αλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Ματίγια), Φερνάντες (86′ Μπατόκιο), Μεθκίδα (46’ Νοκάρ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες(87’Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ (77’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86’ Γκάνεα), Παλάσιος, Σπόραρ (77 ’Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις