Ο Νοκέρτ του Βόλου ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του αιώνα! (pics & vids)

Πέτυχε το 1-5, παραξένεψε τον Μπρινιόλι με τον τρόπο που το πανηγύρισε, όμως ο Νοκέρτ από το πέναλτι έχει τη δική του ιστορία κι έχει λόγους να πανηγυρίζει. Γιατί; Διότι ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του αιώνα, ένα σήμα κατατεθέν για το τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο…

Πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ είσαι πίσω στο σκορ με 0-5. Η συνθήκη αυτή «δείχνει» μία πραγματικά αδιάφορη ευκαιρία για το γκολ της τιμής. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ούτε η βαριά ήττα.

Σκοράρεις. Μειώνεις σε 1-5 και η λογική λέει ότι δεν θα πανηγυρίσεις καν. Από τους 100 που θα βρεθούν σε αντίστοιχη θέση, οι 99 θα φύγουν προς τα πίσω χωρίς καν να κοιτάξουν την μπάλα. Ο ένας, όμως, μάλλον θα έχει έναν λόγο για να συμπεριφερθεί διαφορετικά.

Στην περίπτωσή μας, ο Άντονι Νοκέρτ δημιούργησε ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε μετά το γκολ του στην ήττα του Βόλου από τον Παναθηναϊκό, τόσο σε όσους είδαν το ματς, όσο και στον Μπρινιόλι, με τον οποίο μάλιστα είχε έναν μικρό… διάλογο. Κάποιοι τον έκριναν αρνητικά, αλλά, η αλήθεια είναι, πως ο Γάλλος είχε όντως σοβαρούς λόγους για να πανηγυρίζει από το σημείο του πέναλτι, όποιο και αν είναι το σκορ.

Βλέπετε, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έζησε ως αρνητικός πρωταγωνιστής μία απίθανη συνθήκη, μία… τρελή αλληλουχία γεγονότων σε ένα ιστορικό ματς που έκρινε σχεδόν τα πάντα για την άνοδο στην Premier League.

Μεταφερόμαστε για λίγο προς τα πίσω και συγκεκριμένα στον Μάιο του 2013. H Γουότφορντ αντιμετωπίζει την Λέστερ στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Championship. Στο πρώτο ματς, οι «Αλεπούδες» (λίγα χρόνια πριν σοκάρουν τον κόσμο με την κατάκτηση της Premier League) κέρδισαν με 1-0 και στο δεύτερο είχαν, χωρίς καμία υπερβολή, την τύχη στα χέρια τους.

Ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-1, ο Νοκέρτ κερδίζει πέναλτι. Στο 95′. Χωρίς να το σκεφτεί, ο Γάλλος παίρνει την μπάλα και την στήνει απέναντι στον πολύπειρο Αλμούνια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο: Αν σκοράρει, η Λέστερ ισοφαρίζει σε 2-2 και πηγαίνει στο Γούμπλει για τον τελικό των πλέι-οφ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Και τότε, το ποδόσφαιρο αποφάσισε να μας επιβεβαιώσει τα συνηθισμένα – αλλά τόσο αληθινά – κλισέ: Όλα αλλάζουν σε λίγα δευτερόλεπτα, όλα μπορούν να συμβούν, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο.

Ο Νοκέρτ αστοχεί. Τρέχει στην επαναφορά και αστοχεί ξανά. Στον… χαμό, ένας αμυντικός της Γουότφορντ διώχνει. Η Λέστερ είναι ανοργάνωτη, η αντεπίθεση είναι υποδειγματική και ο Ντίνι ρίχνει… κεραυνό από τα 5 μέτρα. Η Γουότφορντ σκοράρει και το σενάριο, που δύσκολα θα το βλέπαμε σε ταινία του Χόλιγουντ, ολοκληρώνεται με την κάμερα να εστιάζει στον αποσβολωμένο Νοκέρτ.

Ο Γάλλος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά τον αγώνα. Στην Αγγλία έλεγαν ότι δεν μιλούσε για μέρες, ενώ το γεγονός ότι η Γουότφορντ τελικά έχασε από την Κρίσταλ Πάλας στον τελικό ανόδου δεν… επούλωσε την πληγή, που έμεινε χαραγμένη για πάντα. Άλλωστε, ακόμα και σήμερα, η φάση αυτή μνημονεύεται ως η φάση του αιώνα.

Ο Νοκέρτ έπαιξε στη συνέχεια σε Σταντάρ Λιέγης, Μπράιτον και Φούλαμ, πριν τον αποκτήσει ως δανεικό ο Βόλος. Το χθεσινό (29/10) ήταν το πρώτο του γκολ στα μέρη μας και, ταυτόχρονα, το πρώτο σε επίσημο ματς μετά από τις 6 Φεβρουαρίου του 2021. Είναι σίγουρο ότι όταν έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα, κάπου μέσα του θα υπήρχε και η εικόνα του Αλμούνια, οι πανηγυρισμοί του Ντίνι και το σοκ μίας πραγματικά απίθανης φάσης.

Το γκολ στο 1-5 δεν έλεγε τίποτα για τον αγώνα. «Είπε», όμως, πολλά για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, που μάλλον ήξερε γιατί πανηγύρισε…

sdna.gr

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις