Ο Κωνσταντέλιας, ο Γκουαρντιόλα και το ρεκόρ του Τζόλη

Ο μικρός μεγάλωσε και (μόλις) ξεκίνησε να βγάζει μάτια. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν το πρόσωπο της ευρείας νίκης του ΠΑΟΚ στη Νίκαια. Ο νεαρός είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από την έδρα του Ιωνικού.

Ακόμα και το δύσκολο ποδοσφαιρικά κοινό των γηπεδούχων τον αντάμειψε με ένα ζεστό χειροκρότημα κατά τη στιγμή της αλλαγής του.

Μπορεί στο ευρύ κοινό ο Κωνσταντέλιας να (μας) συστήθηκε προχθες αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν. Ήξεραν ότι ο μικρός είναι το πιο ατόφιο ταλέντο που έχει βγάλει η Ακαδημία του ΠΑΟΚ. Ναι, ναι πιο πάνω και από τους Τζόλη, Γιαννούλη και άλλους… Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι μόλις στα 15 του χρόνια, ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να ασχοληθεί μαζί του προσπαθώντας να τον πάρει. Το ίδιο αποπειράθηκαν να κάνουν και οι Άρσεναλ και Τσέλσι! Ακόμα και ο τεράστιος Πεπ Γκουαρντιόλα είχε δει από κοντά την περίπτωση του πριν από τρία χρόνια.

Ο Κωνσταντέλιας είδε το παράθυρο ανοιχτό, μπήκε μέσα και τώρα δεν βγαίνει με τίποτα. Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε λόγω των τραυματισμών που είχε ο ΠΑΟΚ και αρχίζει να δείχνει σημάδια του τεράστιου ταλέντου του.

Φυσικό και επόμενο είναι ο Λουτσέσκου να τον έχει από κοντά τον μικρό καθώς ξέρει ότι έχει στα χέρια του ατόφιο χρυσάφι. Δύσκολα βρίσκεις παίκτη με τα χαρακτηριστικά του σε αυτή την ηλικία. Τέτοια επαφή με την μπάλα, τέτοια κίνηση ανάμεσα στις γραμμές είναι χαρίσματα που δεν τα συναντάς συχνά. Και το κυριότερο: παίζει με την ίδια άνεση και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ!

Η κατήχηση του Ρουμάνου προς τον «Ντέλια» είναι συνεχής και στόχο έχει τη βελτίωσή του στους τομείς που υστερεί. Αυτοί είναι η τακτική του παιδεία και η κίνηση χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Μικρός είναι ακόμα, έχει όλο το χρόνο μπροστά του. Εάν παραμείνει ταπεινός και αφοσιωμένος στην ποδοσφαιρική του εξέλιξη τότε το ρεκόρ μεταγραφής των 12.000.000 ευρώ του Χρήστου Τζόλη θα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα…

footballbet.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις