Στις 20 Μαΐου με την ίδια εισαγγελέα η έφεση του μικρού “Koriopolis”

Στις 20 Μαΐου, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα εκδικαστεί η έφεση που άσκησαν οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες του «Koriopolis».
Ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του «Koriopolis», ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Ως εκ τούτου η εκδίκαση αφορά τον Θωμά Μητρόπουλο για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, τον Κώστα Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και του προπονητή Περικλή Αμανατίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον Θωμά Μητρόπουλο για για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός. Ποινή: 3 έτη φυλάκιση με αναστολή και 30.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας. Ποινή: 4,5 έτη φυλάκιση με αναστολή και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Διονύση Κωτούλα για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή,

Τον Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή.

Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενη της υπόθεσης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη δεύτερη δίκη εισαγγελέας θα είναι όπως και στην πρώτη η Βιργινία Σακελλαροπούλου. Σε πρώτο βαθμό όλες οι ποινές για τους τέσσερις χειραγωγημένους αγώνες είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα και ήταν εξαγοράσιμες.