Σαρακατσάνος: «Αποτελέσματα όπως αυτό μένουν στην ιστορία»

Τα Τρίκαλα πέτυχαν την πέμπτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Football League, σπάζοντας παράλληλα το εντός έδρας αήττητο της Λαμίας. Ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» Αχιλλέας Σαρακατσάνος μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, καθώς επίσης και για τον στόχο της κατάληψης της τρίτης θέσης.

Τα Τρίκαλα πέτυχαν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη χτες κόντρα στην Λαμία. Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα;

«Ήταν όμως μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι την θέλαμε πάρα πολύ και μας δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ για την κατάληψη της τρίτης θέσης».

Καταφέρατε να γίνετε η πρώτη ομάδα που έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Λαμίας. Πως αισθάνεστε για αυτό;

«Αποτελέσματα όπως αυτό μένουν στην ιστορία. Από εκεί και πέρα εμείς το βλέπαμε σαν ένα παιχνίδι όπου ήταν επιτακτική η ανάγκη των τριών βαθμών. Θεωρώ ότι η κατάκτηση των τριών βαθμών, ήρθε από το διάβασμα του αντιπάλου, αλλά και από την δική μας έξυπνη τακτική που εφαρμόσαμε επί 90΄».

Ο τεχνικός της Λαμίας Δημήτρης Σπανός στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος αγώνα, τόνισε ότι τα Τρίκαλα του πρώτου γύρου δεν έχουν σχέση μ΄αυτά του δευτέρου. Τι είναι αυτό που έχει αλάξει στην ομάδα με την ελεύση του Σταύρου Ψιμουλάκη;

«Είμαι ένας παίκτης όπου δεν ήμουν στην ομάδα από την αρχή, άρα δεν μπορώ να έχω άποψη για την διαφορά στην οποία αναφέρθηκε ο κύριος Σπανός. Με την έλευση του κυρίου Ψιμουλάκη η ομάδα άλλαξε ψυχολογία προς το καλύτερο. Απέκτησε αγωνιστική ταύτοτητα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το γεγονός, ότι με τους περισσότερους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, και ήξερε ακριβώς το τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη».

Θα μπορούσε η ομάδα να είχε πετύχει ακόμα ένα γκολ στο παιχνίδι και να κλειδώσει τη νίκη της;

«Σίγουρα αυτός ήταν ο σκοπός μας να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ και να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά αφού δεν το κατάφέραμε, στα τελευταία λεπτά κοιτάξαμε με σωστή αμυντική τακτική, να διαχειριστούμε το υπέρ μας σκορ, κάτι το οποίο και κάναμε με επιτυχία».

Έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό τα Τρίκαλα, βρίσκονται στο -3 από την τρίτη θέση. Μπορεί ο ΑΟΤ να την καταλάβει;

«Εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα του Απόλλωνα με τον Πανελευσινιακό. Αν υπάρξει τιμωρία του Απόλλωνα μας καθιστά αυτόματα φαβορί για την τρίτη θέση, κατά την γνώμη μου. Αν δεν ισχύσει αυτό τότε η τρίτη θέση θεωρώ ότι θα παιχτεί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Παρόλο που θα είναι ένα δύσκολο ματς έχουμε τις δυνατότητες σαν ομάδα να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση μέσα στην Ριζούπολη».

Επόμενο παιχνίδι σας είναι εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΛ. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, προκειμένου να φτάσετε στη νίκη και παράλληλα να σπάσετε το αήττητο που αυτή έχει στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι ένα τοπικό ντέρμπι με δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι που κατά την προσωπική μου άποψη θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η δική μας ομάδα μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, έχει δημιουργήσει ένα αήττητο σερί 7-8 αγωνιστικών. Έχουμε καλή ψυχολογία, θα έχουμε την βοήθεια του κόσμου και με πίστη στο πλάνο και κατάθεση ψυχής, γιατί όπως είπα και πριν είναι ένα ντέρμπι, όλα αυτά είναι το συστατικό που μπορούν να μας δώσουν το κάτι παραπάνω, προκειμένου να κερδίσουμε το δύσκολο αυτό παιχνίδι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις