Κόντρα Κούγια-Γιαλιά: Τα μπουντρούμια, οι μπράβοι και οι μπανάνες

Καταγγελίες προς το πρόσωπο του Χρήστου Γιαλιά, ισχυρού άνδρα των Τρικάλων, έκανε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας πως τον έχει βγάλει από τη φυλακή δύο φορές, ενώ μίλησε και για τα επεισόδια στο ματς με τα Τρίκαλα και τη συμπεριφορά της αστυνομίας.

Αναλυτικά

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα θεσσαλικά ντέρμπι, αλλά εμένα με ενοχλεί ο τρόπος. Το πρώτο γκολ είναι οφσάιντ, το δεύτερο γκολ είναι οφσάιντ και η αποβολή είναι οφσάιντ, αλλά δεν πρέπει να είναι δικαιολογία αυτή. Ήμασταν πολύ κακοί, είχαμε πολλούς τραυματίες, τον Γιοβάνοβιτς, τον Ουρτάδο, τον Βαρέλα, που είναι παίκτες κλειδιά, αλλά όλο αυτό δεν δικαιολογείται. Οι παίκτες ίσως υποτίμησαν το παιχνίδι, επειδή έχουμε πάρει και την άνοδο και το αντιμετώπισαν πολύ χαλαρά. Αντιθέτως, χωρίς να ξέρω τον λόγο παίζανε πολύ σκληρό παιχνίδι και είχαμε μια άσχημη διαιτησία από τους βοηθούς και το πρώτο γκολ είναι οφσάιντ και το δεύτερο γκολ είναι οφσάιντ και η αποβολή είναι άδικη», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΛ.

Για την μπανάνα του Γιαλιά που έγραφε το όνομά του πάνω:«Δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου, τη διαγωγή του και την παιδεία του. Φαντάζομαι ότι έχει κάποιο πρόβλημα, παρότι του έχω γλυτώσει τη ζωή, τον έχω αποφυλακίσει δύο φορές για πολύ σοβαρά κακουργήματα, τα οποία έχουν σχέση και με την ανθρώπινη ζωή και τους ανθρώπους γενικότερα.

Δεν θέλω να μιλάω για τη δουλειά μου. Είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης για έναν άνθρωπο και ακόμη δεν έχω πάρει και όλη την αμοιβή μου. Απλώς εγώ επειδή κατήγγειλα κάποια πράγματα και έχουν σχέση και με τη διαιτησία του χθεσινού ματς, τα οποία κάνει ο άνθρωπος αυτός από τότε που μπήκε στο ποδόσφαιρο. Στην αρχή είχε πάει στη Μάντρα και έκανε διάφορα όργια αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα πρωτάθλημα, μετά πήγε στον Πανελευσινιακό πέρυσι και είναι γνωστό πως πήρε το πρωτάθλημα. Μίλησε με τον πρόεδρο του Άργους, το τι έκανε το συνεργείο των διαιτητών πέρυσι και των γνωστών μάνατζερ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην εγκληματική οργάνωση. Ήρθε πια στον δρόμο μας ο Γιαλιάς και δυστυχώς τον υφιστάμεθα και αυτόν και τις συμπεριφορές του».

Για το τι ήθελε να δείξει ο Γιαλιάς με αυτή την εικόνα:«Έχει προσωπικά με εμένα, επειδή κατήγγειλα συμπεριφορές. Έμαθα μετά, την πήρε και γύριζε σε ολόκληρη την πόλη μαζί με τη μπανάνα. Ευτυχώς φεύγουμε από αυτό τον χώρο, της Football League, που έχω ταλαιπωρηθεί πολύ και με τα Γιάννενα και με την Παναχαϊκή και ευτυχώς η ομάδα μας είναι πολύ υγιείς. Με στεναχωρεί, όμως, αυτό που συνέβη με την αστυνομία στα Τρίκαλα, ήταν 2500 οπαδοί της ΑΕΛ στα τσιμέντα, δεν είχε καθίσματα, μας βάλανε να καθίσουμε στο πέταλο.

Το εισιτήριο το βάλανε 3 και 10 ευρώ για τους Τρικαλινούς, 15 ευρώ στο πέταλο στα τσιμέντα, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτες και στο τέλος πέταξαν δακρυγόνα οι ΕΚΑΜιτες, ήταν κτήνη, μέσα σε γυναίκες και παιδιά, πρέπει να υπάρχει και μια δική μου εικόνα που έχω πάει απέναντί τους. Αν μπείτε στο σάιτ της ΑΕΛ μιλάω για ΕΚΑΜίτες, ανθρώπινα ζώα. Μετανιώνω που έχω υπερασπιστεί τέτοιους ανθρώπους, έναν άνθρωπο που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο. Τέτοια κτήνη είναι οι αστυνομικοί, γιατί περί κτηνών πρόκειται στην κυριολεξία, το έζησα. Είχα πάει στο γήπεδο με τον γιο μου, ο γιος μου έχασε τις αισθήσεις του όπως και ακόμη καμιά δεκαριά παιδάκια που βρέθηκαν στο γήπεδο από δακρυγόνα και χημικές ουσίες που ρίξανε μέσα σε οικογένειες. Αν δείτε τις στιγμές είναι συγκλονιστικές. Να βλέπετε παιδάκια λυπόθημα στο τσιμέντο και μετά να πετάνε χημικά και να γίνεται συνωστισμός. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα ανάλογα με τη θύρα 7.

Είναι αποκλειστική υπαιτιότητα της αστυνομίας, έχω βγάλει και μια πολύ σκληρή ανακοίνωση που μιλάω για ανθρώπινα κτήνη και ζώα. Οι γονείς θέλουν να κάνουν μηνυτήριες αναφορές, έχω ζητήσει τα ονοματεπώνυμά τους, για τα παιδάκια τα οποία οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο».

Στη συνέχεια δε, αναφέρθηκε ξανά στον Γιαλιά:«Δεν τον ξέρω τον κύριο αυτό (σσ. Γιαλιά). Μια-δυο μέρες τον είχα συναντήσει. Η οικογένεια του είχε έρθει να με βρει όταν τον κρατούσαν στα μπουντρούμια στην ασφάλεια και για τις δύο κατηγορίες του, η μία εκ των οποίων ήταν πολύ σοβαρή. Τον βοήθησα εγώ να μείνει ελεύθερος, δεν τον αποφυλάκισα εγώ αλλά η δικαιοσύνη. Έκτοτε δεν τον έχω ξανασυναντήσει, παρά μόνο σε ένα ματς με τα Τρίκαλα στην αρχή του πρωταθλήματος, όταν ήταν προπονητής ο Βαζάκας και από εκεί και πέρα δεν τον έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Προσέχω πολύ όταν επιλέγω με ποιους να κάνω παρέα.

Είναι μεγάλη του τιμή που ασχολούμαι μαζί του. Ασχολούμαι πλέον με ανθρώπους που μπορώ να τους δω μόνο επαγγελματικά, η δουλειά μου είναι ποινικολόγος, πολλές φορές συναναστρέφομαι με ανθρώπους που δεν έχουν καλή διαγωγή, όπως και στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, ο ίδιος δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης ούτε σύμβουλος δεν έχει καμία σχέση με την μετοχική σύνθεση. Μια εταιρεία εμφανίζεται, η οποία είναι μια φάρμα. Αυτή έχει τις μετοχές των Τρικάλων. Ο ίδιος σαν φυσικό πρόσωπο δεν έχει ούτε μια μετοχή.

Σκεφτόμαστε να κάνουμε καταγγελία. Η περίπτωσή του είναι σαν της Κέρκυρας, πέρυσι. Καμιά φορά πρέπει να τιμωρείς αυτούς τους ανθρώπους που τους αξίζει. Ο μόνος τρόπος που πρέπει να τιμωρούνται αυτοί οι άνθρωποι είναι ο νόμος, τι να κάνω να πάρω κι εγώ μπράβους; Αυτός κυκλοφορεί με δέκα μπράβους, όπου πάει. Δεν είδατε τι έγινε στις Σέρρες, που με τους μπράβους μαζί έγινε τρομερό επεισόδιο, επειδή προκάλεσε τον κόσμο με επιδείξεις κάποιων οργάνων του. Ήρθε μια φορά στη Football League με δέκα μπράβους».

Για το αν θέλει να μιλήσει μαζί του:«Τι να κάνω να μιλήσω μαζί του; Πρώτα απ’ όλα ξέρει να μιλάει ελληνικά»;

Γιαλιάς: «Οι περισσότεροι δικηγόροι λένε ψέματα, ο Κούγιας είναι… επιστήμονας»

Τη δική του παρέμβαση έκανε και ο Χρήστος Γιαλιάς, που έκανε λόγω για παρακαλετά του Κούγια ώστε να αναλάβει την υπόθεσή του, μίλησε για τη… βεντέτα που έχουν οι δυο τους και για το πικάρισμα του με τη μπανάνα, ενώ τον χαρακτήρισε επιστήμονα αλλά και ψεύτη, όπως και τους περισσότερους δικηγόρους.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει έρθει σπίτι μου πέντε φορές για να με παρακαλέσει να πάρει την υπόθεση. Μια φορά ήμουν στα μπουντρούμια που λέει για δύο ημέρες, επειδή έπεσε σαββατοκύριακο. Βγήκα έξω χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς να πληρώσω ούτε ένα ευρώ. Το αδίκημα ήταν, οπλοκατοχή. Όταν μοίραζα τους μισθούς των εργατών μου, είχα δύο πιστόλια που δεν έπρεπε να είχα και τέσσερις καραμπίνες κυνηγετικές. Σε αυτή την περίπτωση έχασα και την άδεια που είχα, νόμιμα στην κατοχή μου.

Λοιπόν, έχει έρθει σπίτι μου πέντε φορές και είναι εξοφλημένος κανονικά, εγώ δεν πήγα στις Σέρρες με bodyguard όπως είπε. Ήταν ο οδηγός μου, ο γιος μου, η αρραβωνιαστικιά του, η γυναίκα μου και ένα φιλικό ζευγάρι. Μάλλον δεν είδε καλά ο Κούγιας. Ο κύριος Κούγιας έχει την ευφράδεια του λόγου. Εγώ, έχω τελειώσει ΤΕΙ, έχω δύο πτυχία, έχω πέντε εταιρείες και 1200 άτομα προσωπικό. Είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε όλες μου τις εταιρείες και έχω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Ο κύριος αυτός που λέει για δέκα μπράβους και και και και, έχει την ευφράδεια του λόγου, είναι δικηγόρος. Και οι περισσότεροι δικηγόροι επικαλούνται ψέματα. Ο συγκεκριμένος από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχει κάποιο κόλλημα μαζί μου. Τι φοβάται, δεν μπορώ να καταλάβω. Όπως είδατε χθες και σε όλη τη σταδιοδρομία μου, δεν έχω πειράξει κανέναν. Εγώ δεν μπορώ να μιλάω τη γλώσσα που μιλάει ο κύριος, είναι δικηγόρος. Είναι επιστήμονας, όπως μου είχε πει.

Είναι πληρωμένος αδρά, αλλά δεν τον ξαναπήρα στην υπόθεση μου. Γιατί πήρα κάποιον καλύτερο. Μου πήρε αρκετά λεφτά, πάρα πολλά για δύο ημέρες υπόθεση. Ήταν με άλλο δικηγόρο, πάντως, όχι μόνος του. Με αυτό τον δικηγόρο που είμαι τώρα. Τον κύριο Δημήτρη Κωνσταντίνου. Ήταν πάρα πολλά τα λεφτά, πάντως δε θυμάμαι ακριβώς. Ήταν 15-20 ή 25 χιλιάδες ευρώ. Τόσα παίρνει ο συγκεκριμένος… επιστήμονας. Για τον κασέ αυτό τον πλήρωσα αλλά δεν θα τον πάρω άλλη φορά γιατί είναι ακριβός. Εγώ έχω μία υπόθεση, αυτός είπε για δύο φορές στα μπουντρούμια», είπε αρχικά.

Γιατί υπάρχει αυτή η «βεντέτα» μεταξύ τους: «Ο συγκεκριμένος κύριος από την αρχή της σεζόν μιλάει όλο εναντίον μου. Εσύ με κάποιον που σε βρίζει, θα τον έπαιρνες για δικηγόρο σου;»

Για τη μπανάνα που είχε γράψει το όνομα του Κούγια πάνω: «Κοιτάξτε, εμείς σε κάθε ομάδα που έρχεται δίνουμε φρούτα στα αποδυτήρια. Εγώ τον είχα καλέσει να έρθει στα μπουθ να παρακολουθήσει το ματς μαζί μου ή σε κάποιο άλλο μπουθ δίπλα. Αυτός επέλεξε να πάει στα τσιμέντα. Πρώτη φορά βέβαια πήγε στα τσιμέντα, τις άλλες φορές που είχε έρθει στα Τρίκαλα, πολλές φορές όχι μία, κάθεται στα επίσημα. Εγώ κράτησα το συγκεκριμένο φρούτο του, να το πάρει μην το πάρει κανένας άλλος και το φάει. Γιατί σε όλους τους φιλοξενούμενους δίνουμε φρούτα. Ο Κούγιας πριν δύο ημέρες προσπάθησε με ανακοίνωσή του να δυναμιτίσει το κλίμα. Σε δύο πόλεις γειτονικές. Γιατί αυτό κάνει.

Εγώ μένω στο χωριό Μάντρα. Έχω δύο ανόδους στη Μάντρα, την πήγα πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ΄ Εθνική. Έφυγα γιατί ο πατέρας μου ήταν στα τελευταία του και μου ζήτησε να πάω στην ομάδα της πόλης, εκεί που μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Μετά από 15 χρόνια, η Ελευσίνα ανέβηκε στη Β’ Εθνική αλλά για τους δικούς μου λόγους, επέλεξα να φύγω από την Ελευσίνα και να έρθω στα Τρίκαλα».

Για το αν έχει το πλειοψηφικό πακέτο τον μετοχών των Τρικάλων: «To έχει μία από τις πέντε εταιρείες που έχω και είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος».

Για το αν όπως λέει ο Κούγιας δεν μπορεί να κατέχει τις μετοχές μια ομάδας: «Έχω λευκό ποινικό μητρώο και δεν διώκομαι σε κανένα… Το δικαστήριο θα γίνει στις 30/5. Δεν έχω απαγορευτικό, μπορώ να πάω όπου θέλω. Δεν διώκομαι. Ο κύριος Κούγιας διώκεται για αυτά που είπε για τους άλλους και τους στημένους αγώνες».

Ποια είναι η εταιρεία του που κατέχει τις μετοχές των Τρικάλων: «Είναι η Φάρμα Κατερίνα, που είμαι ο μοναδικός μέτοχος. Έχω ελεχθεί τις τελευταίες 15 ημέρες από όλες τις εταιρείες, μόνο από την… πυροσβεστική δεν έχω ελεχθεί. Εγώ δεν διαθέτω πολιτικά Μέσα, είμαι ένας μικροεπιχειρηματίας, που δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν κυκλοφορώ με bodyguard, δεν κυκλοφορώ με αυτά τα ψεύδη που ακούω. Ελάτε όποτε θέλετε χωρίς να σας έχω καλέσει και να δείτε ότι κάθομαι μόνος μου. Δεν με φυλάει κανένας».

Για το αν χρειάζεται να έχει κάποιος δύο πιστόλια και τρεις καραμπίνες στην κατοχή του για να πληρώσει τους εργαζομένους του: «Κοιτάξτε, με έχουν ληστέψει πέντε φορές. Αυτός ήταν ο λόγος κιόλας που με έχουν καλέσει στο δικαστήριο. Όλοι κάνουμε σφάλματα. Εμένα ήταν τα δύο πιστόλια και ελπίζω να το πληρώσω και γι αυτό θα καθίσω και κατηγορούμενος. Είμαι βιοπαλαιστής, μικροεπιχειρηματίας. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί ο Κούγιας τα έχει μαζί μου. Επειδή δεν τον πήρα δικηγόρο; Δεν τον ήθελα. Η ιστορία μου είναι στον Μανδραϊκό αυτή, στην Ελευσίνα αυτή. Η δικιά του ποια είναι; Την Παναχαϊκή τη διέλυσε, τα Γιάννενα τα διέλυσε. Ευτυχώς που ο κύριος Κοντονής βάζει τα πράγματα στη θέση του. Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τα πάντα, θα πάμε νόμιμα παντού. Εγώ ζήτησα να ελεγθούν όλες οι ΠΑΕ από τη Football League».

Για το αν θα πάρουν άδεια ΑΕΛ και Κέρκυρα: «Δεν ξέρω αν θα πάρουν άδεια ΑΕΛ και Κέρκυρα, αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, η Λάρισα πιστεύω δεν θα πάρει άδεια εάν αποδειχθεί το χρέος των 7 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει. Αν είναι έτσι, να ανοίγουμε όλοι μια εταιρεία, εγώ τα Τρίκαλα και να πάω να ανοίξω άλλη μια εταιρεία Τρίκαλα και να μην χρωστάω και να ανέβω. Όχι. Θα πληρώσουν όλοι τα χρέη τους. Θέλουμε κι εμείς να γράψουμε ιστορία. Αφήστε κι εμάς που είμαστε νόμιμοι να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Αν μπορούμε! Δεν έχω τίποτα με τους οπαδούς της Λάρισας, είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα, αλλά όλοι πρέπει να πληρώσουμε για τα σφάλματά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις