Τσιώλης: «Ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να μπει γρήγορα στη διεκδίκηση της ανόδου»

Πεπεισμένος πως ο Ηρακλής μπορεί να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος μέσα στο 2023 προκειμένου να βρεθεί σε τροχιά ανόδου εμφανίζεται ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στο SDNA.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του «Γηραιού» στα μέσα του Δεκέμβρη (14/12) και δείχνει να αλλάζει πράγματα προς το καλύτερο εντός και εκτός γηπέδου με τις δύο νίκες επί των ΑΕΛ και Απόλλωνα Πόντου να κλείνουν τη χρονιά με θετικό τρόπο για τους Θεσσαλονικείς.

Αρχικά, για την ομάδα που παρέλαβε στα χέρια του και την κατάστασή της, ο κ. Τσιώλης ανέφερε: «Μας ενδιαφέρει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Μπορεί να ξέφυγαν σε εισαγωγικά μερικές μέρες τώρα στις γιορτές αλλά θα επιστρέψουν για το απαιτητικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας (3/1). Ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να μπει γρήγορα στη διεκδίκηση της ανόδου, δεν μπορεί να ζητά τίποτα λιγότερο. Εγώ γι’ αυτό ήρθα και αυτό είπα στα παιδιά ”αν όχι με εσάς τότε με ποιους θα γίνει;”. Είμαστε εδώ για να τα καθοδηγήσουμε».

Μετά τα δύο σερί τρίποντα των «κυανόλευκων» σε Αλκαζάρ και Καυτανζόγλειο με Απ. Πόντου, ο 63χρονος κόουτς εξήρε τις συνθήκες στις οποίες παρέλαβε την ομάδα από τον αποχωρήσαντα Κώστα Γεωργιάδη. Ο ίδιος τοποθετείται στο SDNA για τα στοιχεία που του έκαναν εντύπωση αναφέροντας:

«Η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, οι ταχύτητες των παικτών, η συγκέντρωσή τους. Το ρόστερ μας είναι ποιοτικό, αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σύστημα και την τακτική, το πλάνο μας βασίστηκε στο 4-3-3 και το 4-2-3-1 με τα παιδιά να ανταποκρίνονται άριστα. Απέκτησαν συνοχή, βελτιώθηκε η ανασταλτική μας λειτουργία και έκλεισαν οι γραμμές. Είναι χαρακτηριστικό πως στα δύο ματς δεχθήκαμε μόλις τρεις τελικές από τις αντίπαλες ομάδες, όλη η ομάδα λειτούργησε θετικά».

Ακολούθως, αναφορικά για τα όσα τον έκαναν να πει το «ναι» στον Στράτο Ευγενίου, δήλωσε: «Κινήθηκα σε δύο βασικούς άξονες, πρώτα για τον ίδιο τον Ηρακλή και έπειτα βασίστηκα στη γνωριμία και τη συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο. Γνώριζα τον Γρηγόρη Φανάρα, ήταν κομβικός παράγοντας για συμφωνήσω ωστόσο μιλώντας και με τον κ. Ευγενίου, τον οποίο και ευχαριστώ, δεν είχα ενδοιασμούς. Κυρίως όμως είναι το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, ανεβαίνει μόνο μία ομάδα και όταν είσαι στον Ηρακλή πρέπει να βρίσκεσαι πάντα στον στόχο. Καταλαβαίνω πως μπορεί ο κόσμος να ανησύχησε, να στεναχωρήθηκε από κάποια κακά αποτελέσματα, εμείς όμως δουλεύουμε με πλάνο για να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι».

Το τελευταίο διάστημα έχει φουντώσει η κουβέντα για τη διαιτησία και το πώς αυτή επηρεάζει τις εξελίξεις στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία όμως ο κ. Τσιώλης επιλέγει να μένει μακριά από οτιδήποτε δεν αφορά τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

«To ποδοσφαιρικό τμήμα δεν ασχολείται με αυτά, μας ενδιαφέρει μόνο να φτιάξουμε την ομάδα μας και να προχωρήσουμε μπροστά στον Ηρακλή. Εγώ έχω πάρει πέντε πρωταθλήματα και ανόδους με ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Ακόμη και με έναν σύλλογο όπως ο Θρασύβουλος που δεν έχει το ειδικό βάρος του Ηρακλή, φτιάξαμε ομαδάρα και κάναμε περίπατο απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Μπορώ να σου πω ότι έχω σπίτι κοντά στον Άγιο Κοσμά, γυμνάζομαι καθημερινά στις εγκαταστάσεις εκεί και βλέπω τους διαιτητές, παρατηρώ το πόσο πολύ μοχθούν και προσπαθούν. Για τη διαιτησία μπορούμε να μιλάμε ατέρμονα, άλλωστε είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, ας δείξουμε εμπιστοσύνη».

Ο Σάκης Τσιώλης έχει ξεπεράσει τα 40 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, αρχικά ως παίκτης και έπειτα 25 και πλέον έτη ως προπονητής με τον ίδιο να βάζει το φινάλε στην κουβέντα απαντώντας με ειλικρίνεια για το τι τον κάνει να συνεχίζει ακάθεκτος:

«Kάθε πρωί που ξημερώνει, ονειρεύομαι να πάω για προπόνηση, αυτό είναι στο DNA. Έτσι θα λήξει η ιστορία μου. Είχα για 2-3 χρόνια ωστόσο θέματα με κάποιους ομάδες και παράγοντες αλλά δεν αλλάζει κάτι, το ποδόσφαιρο είναι το πάθος και η ζωή μου. Πάντα στο άθλημα θα έχουμε και δυσκολίες, αν δεν ρισκάρεις, τότε θα καθίσεις σπίτι σου. Θα συνεχίσω έτσι όσο η φλόγα παραμένει αναμμένη μέσα μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις