Μπράτσος: Η αγωνιστική ταυτότητα του Βόλου δεν αλλάζει

Στον Βόλο θα πρέπει να αναλύσουν τί έφταιξε και η ομάδα δέχθηκε τέσσερα τέρματα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ από την άλλη για τρίτο σερί παιχνίδι μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, από τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κι αυτό, καθώς ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία ο Βόλος θα πρέπει να ανταποκριθεί με επιτυχία, προκειμένου να παραμείνει στην εξάδα, που είναι και ο στόχος από την αρχή της χρονιάς.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Κώστας Μπράτσος, στις δηλώσεις του έκανε τη δική του προσέγγιση για το ματς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πούμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι το πρώτο διάστημα του αγώνα, όπου μπήκαμε σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε αυτό που θα μπορούσαμε στο ματς. Όμως, υπήρξε ένα διάστημα, στο οποίο χάθηκαν πολλά πράγματα από αυτά που ζητούσαμε στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με την ανωτερότητα του αντιπάλου, το πληρώσαμε. Από κει και πέρα η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν αναμενόμενη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό και να επανέλθουμε στο παιχνίδι, όσο αυτό γινόταν, αλλά δεν το πετύχαμε».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι: «Εγώ θα μείνω στις ευκαιρίες. Η ομάδα δημιουργεί φάσεις και προϋποθέσεις για γκολ, όπως δημιούργησε και με την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη χημεία και τη συνοχή της ομάδας. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με τον αντίπαλο, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο».

Για το αν υπήρχε πρόβλημα από την αριστερή πλευρά, από εκεί όπου γίνονταν οι περισσότερες επιθέσεις της ΑΕΚ: «Είναι επιλογή του αντιπάλου να επιτίθεται από την αριστερή πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς από εκείνη την πλευρά θα πρέπει να αφήνουμε τους χώρους. Όταν γίνεται αυτό, εμείς έχουμε τις προσαρμογές. Οι οργανωμένες επιθέσεις αποκρούστηκαν. Εκεί που υστερήσαμε ήταν, όταν εμείς είχαμε την μπάλα, τη χάναμε και απομονώνονταν η δική μας αριστερή πλευρά. Για μένα θα ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα, εάν ο αντίπαλος υπερίσχυε σε οργανωμένη επίθεση. Αυτό δεν έγινε. Αν δείτε τα γκολ που δεχθήκαμε, οι φάσεις ξεκινούσαν από διαφορετικό σημείο του παιχνιδιού και κατέληγαν στην αριστερή πλευρά και εκεί η υπεραριθμία πολλές φορές μας πλήγωνε».

Για τους νεοαποκτηθέντες κι αν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Και οι δυο ποδοσφαιριστές (σ.σ. Γκάγκι και Τσιρίνος) έρχονται από πλήρη αγωνιστικό ρυθμό. Στις προπονήσεις δείχνουν έτοιμοι σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά η προπόνηση σε σχέση με το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Θα πρέπει σε αυτό να έχουμε υπομονή να το δούμε…».

Για το αν οι παίκτες του Βόλου επηρεάστηκαν από τη παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό: «Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Δεν είμαι ψυχολόγος. Η προπονητική διαδικασία της εβδομάδας δεν μου έδειξε κάτι τέτοιο, αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι μπήκαμε στο γήπεδο για να παίξουμε στα ίσια τον αντίπαλο. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και σε αυτό το επίπεδο η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις λάθη, γιατί θα τα πληρώσεις. Στο πρώτο παιχνίδι που είχαμε παίξει με την ΑΕΚ και πάλι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Σε εκείνο το ματς, όμως, ήμασταν αλάνθαστοι. Άρα η διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι κάποια λάθη τα οποία κάναμε και πληρώσαμε».

Για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί κι αν η ομάδα δείχνει ικανή να ανταπεξέλθει με επιτυχία: «Γι’ αυτό παλεύουμε και για αυτό προπονούμαστε καθημερινά. Η ομάδα έδειξε και με την ΑΕΚ το αγωνιστικό της στυλ και την ταυτότητα που έχει, την οποία δεν αλλάζει. Είδατε ότι η ομάδα πίεζε ψηλά μέχρι το 90’ και έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Το δείξαμε και στην Τρίπολη. Εκεί πάνω θα επενδύσουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που καθορίζουν την εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Αν για παράδειγμα εμείς βάζαμε πρώτοι γκολ σε μία ανύποπτη στιγμή, από μία στατική φάση, ίσως να μιλούσαμε τώρα για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αυτό επιδρά και στον ψυχολογικό τομέα. Εγώ θα μείνω στην ουσία. Αυτό που είδα αγωνιστικά ήταν μία ομάδα, η οποία παρά το βαρύ σκορ στην πλάτη της, πίεσε τον αντίπαλο μέχρι το 90’. Αυτό είναι που ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές και ίσως με μία άλλη ομάδα να υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις