Με το …αριστερό ΑΕΛ και Ταουσιάνης

«Έμφραγμα» για την ΑΕΛ στην τελευταία φάση, που δεν κατάφερε να κάνει ποδαρικό με το δεξί για το νέο έτος στο στάδιο Αλκαζάρ στο τελικό 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό Β για την 9η αγωνιστική της Super League 2.

O Γιάννης Ταουσιάνης στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «βυσσινί» είχε να διαχειριστεί σειρά απουσιών στην άμυνα, χρησιμοποιώντας δύο αμυντικούς μέσους (Πλέγα και Γαρουφαλιά) και κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με τους Μαυριά (34′) και Καλουτσικίδη (69′), αλλά ο Παναθηναϊκός Β σκόραρε με τους Μπιλάλ (51′) και κατάφερε να πάρει τον βαθμό στο 90+6′ με τον Ρόμπι.

Έτσι έπαιξαν

Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Γιάννης Ταουσιάνης είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές απουσίες στο κέντρο της άμυνας με τους τιμωρημένους Γκοτζαμανίδη και Ηλίαδη, αλλά και τον τραυματία Μαξιμένκο. Έτσι στο 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Πλέγας και Γαρουφαλιάς, με τον Καλουτσικίδη στο δεξί άκρο και τον Κοσσονού στο αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Θωμαϊδης, Κώστας Παπαγεωργίου και Αντράντα, ενώ πιο μπροστά, χωρίς καθαρό επιθετικό οι Μαυριάς, Νίνο και Πεντρόσο.

Στην αντίπερα όχθη ο Σωτήρης Αντωνίου, στον πάγκο του Παναθηναϊκού Β παρέταξε με σχηματισμό 4-4-2 επέλεξε τον Ξενόπουλο για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδα του. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σιδεράς-Ρόμπι, ενώ στο δεξιά ο Ανδρικόπουλος και αριστερά ο Μαρτίνης. Εμπό και Καραμπά βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή και στα άκρα οι Σαρδέλης και Κρυπαράκος, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μπιλάλ και Νταμπίζας.

Ένα λεπτό για τον Πελέ

Όπως σε όλα τα γήπεδα της Super League 2, έτσι και στο στάδιο Αλκαζάρ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πελέ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή προ ημερών και σκόρπισε τη θλίψη σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και όχι μόνο…

Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη φορά στο ματς μόλις στο 3′ όταν ο Κοσσονού πέρασε όμορφα τον Μαρτίνη, έκανε και τη σέντρα από αριστερά με τον Μαυριά να επιχειρεί το αδύναμο σουτ και τον Ξενόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Στο 11′ ήταν σειρά του Πεντρόσο, με τον Αργεντινό να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού Β.

Οι «βυσσινί» στην… πειραματική ενδεκάδα πάντως προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα παρά την απουσία αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών και στο 19ο λεπτό ο Κώστας Παπαγεωργίου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα όμως να περνά ξανά άουτ.

Τα κόρνερ, το «αίτημα» και…

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πρώτη τελική στο 20′ όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β’ έκλεψαν τη μπάλα, ο Καραμπάς βρήκε τον Εμπό που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πλέγα να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και τη μπάλα να περνά σε κόρνερ.

Στο 23′ υπήρξε λάθος απομάκρυνση μετά από εκτέλεση κόρνερ της ΑΕΛ, η μπάλα έφτασε στον Γαρουφαλιά που μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά κόντραρε σε σώματα, δίνοντας όμως πνοή στον κόσμο να ξεσηκωθεί στις κερκίδες και να ζητήσει το γκολ.

Από αυτή τη φάση η ΑΕΛ έστησε μία «μίνι» πολιορκία στα καρέ των «πρασίνων» και στο 26′ ο Κοσσονού έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο  Πεντρόσο πήρε την κεφαλιά, στρώνοντας τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής εκεί όπου ο Κώστας Παπαγεωργίου έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ.

…το γκολ!

Το γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΛ στο 34′ όταν ο Αντράντα με τον Μαυριά άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αυτή να κοντράρει σε αμυντικό του Παναθηναϊκού ξεγελώντας τον Ξενόπουλο που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσα» για μερικά δευτερόλεπτα το Αλκαζάρ, όταν στο 43′ η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Μπιλάλ, που είδε τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Δεύτερο ημίχρονο με… ισοφάριση

Ο Παναθηναϊκός Β κατάφερε να μπει με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο καθώς κατάφερε πέντε λεπτά μετά το σφύριγμα να ισοφαρίσει. Οι φιλοξενούμενοι στο 51′ πίεσαν τον Γαρουφαλιά, ο Σαρδέλης έκλεψε τη μπάλα και από δεξιά έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Μπιλάλ έσπρωξε απλά τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 1-1.

Η ΑΕΛ σχεδόν άμεσα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά, όταν ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τη μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Γαρουφαλιάς σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο αμυντικός μέσος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 57′ η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου από πλάγια θέση και αριστερά που ανάγκασε τον Ξενόπουλο σε μία δύσκολη απόκρουση.

Είχε την υπεροχή…

Ο Γιάννης Ταουσιάνης προσπάθησε να δώσει μία φρεσκάδα στην επίθεση βάζοντας στο παιχνίδι και τον Κούστα με τον Μιλτιάδη, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού.

Ήρθε και το γκολ!

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων στο 69′ όταν ο Μιλτιάδης κι ο Πεντρόσο άλλαξαν ωραία τη μπάλα από αριστερά, ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός έκανε και τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Καλουτσικίδης με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξενόπουλου για το 2-1.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είδε τον Θεοδωρόπουλο στο 79′ να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ταβάρες σε κόρνερ έξω από την περιοχή, με την ΑΕΛ ένα λεπτό μετά με τον Κούστα να βλέπει τον Ξενόπουλο να μπλοκάρει το σουτ του.

Στο 81′ ο Μιλτιάδης είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όταν ο Κούστα έκλεψε τη μπάλα από τον Σιδερά, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των «πρασίνων», αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενόπουλου.

Ψυχρολουσία…

Κι ενώ η ΑΕΛ πάλευε για να κρατήσει το υπέρ της σκορ, «αυτοκτόνησε» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 90+6′ ο Ταβάρες εκτέλεσε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής από τα αριστερά με τον Ρόμπι ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι να νικάει τον Θεοδωρόπουλο και τους παίκτες της ΑΕΛ να μην πιστεύουν με την εικόνα που έβλεπαν.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει την ΑΕΛ στους 16 βαθμούς και με παιχνίδι παραπάνω σε σχέση με τους διεκδικητές της ανόδου, με την ομάδα να ταξιδεύει την Κυριακή εκτός έδρας για το ματς με τον Μακεδονικό.

Γκολ: 34′ Μαυριάς, 69′ Καλουτσικίδης – 51′ Μπιλάλ, 90+6′ Καλουτσικίδης

Κίτρινη: 21′ Γαρουφαλιάς, 25′ Νίνο, 81′ Γλυνός – 25′ Ανδρικόπουλος, 53′ Μαρτίνης, 65 Ρόμπι

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Πλέγας, Γαρουφαλιάς, Αντράντα (55′ Κούστα), Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου,  Μαυριάς (73′ Γλυνός), Πεντρόσο (90+2′ Ζησούλης), Νίνο (55′ Μιλτιάδης)

Στον πάγκο έμειναν: Σουλούκος, Μαϊδανός, Τσουμάνης, Γωγουβίτης, Κούκος.

Παναθηναϊκός Β (Σωτήρης Αντωνίου):  Ξενόπουλος, Σιδεράς, Μαρτίνης, Ανδρικόπουλος (73′ Καρβούνης), Εμπό, Νταμπίζας (73′ Φουρτάδο), Κρυπαράκος (46′ Ταβάρες), Σαρδέλης (66′ Τουρκοχωρίτης), Ρόμπι, Μπιλάλ, Καραμπάς (55′ Βουτσάς).

Στον πάγκο έμειναν: Μαργκόνο, Αντωνίου, Δημητριάδης, Προδρομίτης.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Φράγιος (Μακεδονίας)
4ος: Αργυρός (Πέλλας)

formedia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις