Θέλει να μπει δυνατά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο Βόλος

Από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς είναι αυτό που θα δώσει τη Δευτέρα ο Βόλος στη Λειβαδιά με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» έξι παιχνίδια πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου δεν αισθάνονται, πλέον, άνετα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Έχουν δει τη διαφορά από τον Ατρόμητο που ακολουθεί στην 7η θέση να έχει μειωθεί στους τέσσερις βαθμούς, ενώ στο -6 είναι ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει θεωρητικά το ευνοϊκότερο πρόγραμμα. Ωστόσο, έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως ο Βόλος κρατά τη τύχη στα χέρια του και εφόσον αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και πάρει βαθμούς εκτός έδρας από ομάδες που μπορεί να το πετύχει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Στον Βόλο αφήνουν πίσω τις μέτριες εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια του δευτέρου γύρου και αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό θέλουν να δείξουν το καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αυτό που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όταν έκανε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Τα χαμόγελα πρέπει να επιστρέψουν στον Βόλο, μετά την απρόσμενη ήττα από τον Παναιτωλικό, για να επανέλθουν το καλό κλίμα και η ηρεμία στην ομάδα. Σ’ ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν είναι για τους «κυανέρυθρους», απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς, ιδιαίτερα στο γήπεδό της.

Στον Βόλου υπάρχει σίγουρα προβληματισμός για το γεγονός πως η ομάδα έχει χάσει την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση, δέχεται με ευκολία γκολ από λάθη, με αποτέλεσμα να έχει αποσπάσει μόλις πέντε βαθμούς σε επτά παιχνίδια και μάλιστα κανέναν από αυτούς, ως γηπεδούχος.

Το βάρος της τεχνικής ηγεσίας πέφτει πλέον στο ψυχολογικό κομμάτι, με τον Κώστα Μπράτσο να προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό και την ψυχολογία της ομάδας. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ηρεμία, συγκέντρωση για να μπορέσει ο Βόλος να επιστρέψει στις νικηφόρες εμφανίσεις. Από εδώ και πέρα και στα έξι παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, κάθε νίκη θα είναι… χρυσάφι. Η ομάδα πρέπει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζονται για να «κλειδώσει» την έκτη θέση και να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο με προπόνηση και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στη συνέχεια ο Κώστας Μπράτσος θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Θυμίζουμε, πως εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Ζαν Μπαριέντος και Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, καθώς και ο ανέτοιμος Τάσος Τσοκάνης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις