Τσιώλης: “Δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς με τη Νίκη Βόλου”

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο τεχνικός του Ηρακλή, Σάκης Τσιώλης, με τον έμπειρο Καρδιτσιώτη προπονητή (που άρχισε τη σεζόν στην Καλαμάτα) να αναφέρεται στη διακοπή των επίσημων ματς, στα προβλήματα της κατηγορίας, τις εντυπώσεις του από το πρώτο δίμηνο στον Ημίθεο, αλλά και τη στήριξη του κόσμου.

Ο Σάκης Τσιώλης ακόμα αναφέρθηκε στονικηφόρο φιλικό με τον Μακεδονικό, τις αλλαγές του ρόστερ το χειμώνα, την ως τώρα συγκομιδή των “κυανόλευκων” επί των ημερών του, αλλά και το ρεαλιστικό στόχο στην επανεκκίνηση, όπως και το πού “πατά” για αντεπίθεση και μεγαλύτερη προσέγγιση της κορυφής. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ηρακλή στη διακοπή των επίσημων αγώνων και αν τον προβληματίζει προπονητικά, βάσει “φόρμας”:

“Αυτός ο καιρός και αυτές τις αγωνιστικές θέλαμε πολύ να ήμασταν μέσα στο πρωτάθλημα, να συνεχίζαμε. Τα παιχνίδια με Απόλλωνα Λάρισας και Θεσπρωτό στη σειρά μας θέλαμε να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα μας, ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση. Το θέμα είναι οτι η ομάδα καλά είναι. Το απέδειξε και στο φιλικό με τον Μακεδονικό, την αγωνιστική της ταυτότητα. Την αγωνιστική της άνοδο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Κάναμε σε τρεις μεγάλες διάρκειες το παιχνίδι, για να πάρουν πολύ χρόνο συμμετοχής τα παιδιά από τις δυο ομάδες. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι προπόνησης, σε αρκετά καλό γήπεδο. Το θέμα είναι οτι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, το αθλητικό μας κέντρο στη Μίκρα, μπορούμε να κρατήσουμε σε ετοιμότητα την ομάδα”.

Για τα προβλήματα της διακοπής στην κατηγορία:

“Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τόσο η αποχή, που διακόπηκε το πρωτάθλημα. Είναι οτι έγινε αυτό που έγινε και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα όλη η κατηγορία, με τα οικονομικά δεδομένα. Οι ποδοσφαιριστές, οι οικογένειές τους, γιατροί, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές. Όλοι είναι στον αέρα, με αυτή την πραγματικά πολύ περίεργη απόφαση που πήρε ο κ. Αυγενάκης. Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, έχουν οικογένειες και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παρότι ο κ. Ευγενίου έκανε τεράστια προσπάθεια, για να πάρουν τα παιδιά το μισθό τους και να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν. Αυτό βοηθά κατά κάποιο τρόπο και στο κλίμα, για να μπορεί να γίνεται η προπόνηση με ένταση και ευχάριστη νοοτροπία”.

Για τη δική του γνώμη στο γενικό τέλμα και αδιέξοδο στη Σούπερ Λιγκ 2:

“Eίναι το μεγαλύτερο θέμα μας αυτή τη στιγμή αυτά τα προβλήματα. Είναι αδιανόητο αυτό, γιατί λεφτά που δικαιούταν οι ομάδες πραγματικά από το ποσοστό που συμμετείχαν και πήρε το κράτος ένα σωρό λεφτά, θα έπρεπε να δώσει το ποσοστό στις ομάδες, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατηγορία. Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα μας είναι σε καλό δρόμο. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να μπορέσει να επιστρέψει ο Ηρακλής. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε. Φιλικό ενδεχομένως να μη γίνει αυτή τη βδομάδα πια. Έχοντας 22 παίκτες, βάζοντας δυο ενδεκάδες με τον Μακεδονικό, έμεινα ικανοποιημένος και από τις δυο. Άρα λοιπόν να ένα εσωτερικό φιλικό που μπορεί να γίνει το ερχόμενο Σάββατο, για να πάρουν τα παιδιά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, από το να παίζουν μόνο ένα 45λεπτο”.

Για τα νέα αποκτήματα του Ηρακλή το χειμώνα και την ενσωμάτωσή τους στο σύνολο, την προσαρμογή και γενικά τις αλλαγές του Γενάρη, με τους Κούστα, Κόκκορη, Άλβαρες και Μιστκόφσκι να έρχονται και τους Μελούνοβιτς, Μανουσάκη και Κραγιόπουλο να αποχωρούν:

“Το σημαντικό είναι οτι αυτά τα παιδιά μπαίνουν στο στυλ που προσπαθούμε να καθιερώσουμε στον Ηρακλή. Αυτό που ταιριάζει, δηλαδή να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα στυλ παιχνιδιού, ώστε και στην προπόνηση και στα φιλικά να βελτιωνόμαστε και βεβαίως και στα επίσημα παιχνίδια. Ένα τέτοιο στυλ που να εκφράζει την ιστορία, το όνομα και όλη αυτή την κατάσταση που έχει ο Ηρακλής. Νομίζω οτι σιγά σιγά μπαίνουν τα παιδιά σε αυτό, το συνδυαστικό, το γρήγορο, το επιθετικό ποδόσφαιρο. Μπαίνουν σε αυτή τη νοοτροπία. Και προσαρμόζονται και στα 2-3 συστήματα που χρησιμοποιούμε. Νομίζω οτι αποχώρησαν κάποια παιδιά που μέσα στο σύστημα και μέσα στο στυλ αυτό της ομάδας δε μπορούσαν να λειτουργήσουν αυτή τη στιγμή. Παρότι είναι πολύ καλοί παίκτες και ταλαντούχοι, όπως ο Κραγιόπουλος. Και για αυτές τις περιπτώσεις, όπως έλεγα και στον γιο μου, όταν έπαιζε μπάλα, όταν σε μια ομάδα δε σου βγαίνει το στυλ, η ομάδα, η νοοτροπία, ο τρόπος που παίζει ο κόουτς, είναι καλύτερα να πας να βρεις την τύχη σου κάπου αλλού, για να μπορείς να παίξεις.

Δε μπορεί να είσαι 22-23 χρονών και να μη παίζεις, περιμένοντας απλά την 1η του μηνός για να πληρωθείς. Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε. Έφυγαν παιδιά, όπως ο Μελούνοβιτς, που δεν ήταν μέσα στο πλάνο. Κινηθήκαμε και πήραμε κάποια παιδιά, που σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο να δυναμώσει το ρόστερ. Δύσκολα να αλλάξει η ενδεκάδα του Ηρακλή αυτή τη στιγμή. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Μόνο κατ’ ανάγκη να περάσουν αυτά τα παιδιά και να αντικαταστήσουν κάποιον από τη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Είμαστε καλά προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη και ο Άλβαρες που ήρθε, ήρθε με την προοπτική για μέλλον. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο και ο Κούστα να βγάλει τον Άλεξιτς και τον Πανάγου παράδειγμα ή τον Χειρίτραντα να τον βγάλει ο Άλβαρες ή τον Βιτλή ο Κόκκορης. Απλώς είναι για να έχουμε εναλλακτικές όταν έρθει η ώρα, καλές, δυνατές λύσεις και παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον. Μπορεί ο Ηρακλής να μη χρειάζεται το καλοκαίρι ντε και καλά να αρχίσει να χτίζει από την αρχή μια ομάδα. Αλλά με πολύ μικρές προσθήκες να προχωρήσει για τη νέα σεζόν, ανεξάρτητα με το ποια κατηγορία θα είναι”.

Για τις εντυπώσεις του από τον Ηρακλή αυτό το πρώτο δίμηνο συνεργασίας:

“Πρώτα από όλα νιώθω ευγνωμοσύνη στον Γρηγόρη Φανάρα και τη διοίκηση, που με έφεραν σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια του Ηρακλή. Μέσα σε 45 χρόνια περίπου, σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, βίωσα τι εστί Ηρακλής και κυρίως Καυτανζόγλειο. Με τη μεγάλη ομάδα, με τον κόσμο, με 30.000 κόσμο στο γήπεδο και όλα αυτά. Όπως είπα, έχει ένα αθλητικό κέντρο που μπορεί να βοηθήσει έναν επαγγελματία προπονητή, που μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Το γυμναστήριό του, έχει μεγάλη ησυχία και αρμοδιότητες στο τεχνικό κομμάτι για τον προπονητή. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας επαγγελματίας, από το να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει;”.

Για τη βαθμολογική συγκομιδή στους “κυανόλευκους” επί των ημερών του, με 5 νίκες σε 7 ματς και αν είναι ευχαριστημένος:

“Σίγουρα με τη συγκομιδή, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να πάρουμε και τα άλλα δυο παιχνίδια, γιατί ήμασταν πραγματικά πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Στο ένα έτσι όπως έγινε, με αυτό τον τρόπο στο 96΄ στην Καρδίτσα, στο άλλο στη Νίκη Βόλου, με πολλές ευκαιρίες, καλή απόδοση, δοκάρια, με αφήνει ικανοποιημένο για την απόδοση και το στυλ που ακολούθησε η ομάδα ακόμα και σε αυτές τις δυο άτυχες στιγμές. Θα μπορούσε δηλαδή άνετα η ομάδα, και το δικαιούταν αυτό μέσα από τα παιχνίδια, να έχει πάρει και αυτά τα δυο ματς και να είναι πιο κοντά στο στόχο. Ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μπορέσει ο Ηρακλής να πάει μέχρι το τέλος και να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1, όπου ανήκει ο Ηρακλής εξάλλου. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ο δικός μου στόχος και η ευχαρίστησή μου είναι οτι επιστρέφει ο κόσμος στο γήπεδο. Μακάρι με αυτή τη δύναμη, που αντλεί ο Ηρακλής μέσα από τον κόσμο, να γίνουμε όλοι ένα, να προχωρήσουμε, για την άνοδο της ομάδας μας”.

Για το ατού στην ανάκαμψη και το βασικό “κλειδί” στην πορεία αντεπίθεσης:

“Σίγουρα η ομαδικότητα. Ο τρόπος που παίζουμε. Πλέον αποκτήσαμε το ύφος που πρέπει να έχει ο Ηρακλής και προχωράμε. Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στη συνέχεια”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις