Μάρκου: «Ο Αυγενάκης απαξιώνει τη SL2 που ο ίδιος δημιούργησε»

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου για την αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League 2 και με αυτή την αφορμή  μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και τάχθηκε υπέρ των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. 

«Κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον κ. Αυγενάκη για την απόφασή του να κόψει λεφτά από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από το στοίχημα και αύριο το πρωί θα συζητήσω μαζί του στη Βουλή.

Η διανομή των 63 εκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα του στοιχήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό προβλεπόταν στην νομοθεσία με το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79. Σύμφωνα με αυτό οι ομάδες της Super League 2 θα λάμβαναν ποσοστό 17% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ.

Όμως ο Υφυπουργός Αθλητισμού τα ανέτρεψε όλα λέγοντας πως οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας αντί για 8.5 εκατ. ευρώ τελικά θα λάβουν μόλις 1.7 εκατ. ευρώ. Είναι κάτι πρωτοφανές ένα Πρωτάθλημα να έχει ανασταλεί. Οι ομάδες της Super League 2 έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους και τα σχέδια του με βάση την προηγούμενη νομοθεσία που τους απένειμε περισσότερα χρήματα και πλέον είναι στον αέρα.

Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην πρώτη κατηγορία αποκάλεσε τον κ. Αυγενάκη τον χειρότερο Υφυπουργό. Ο παρεμβατισμός του κ. Αυγενάκη και η αίσθηση να τα ελέγχει όλα, αποσυντονίζει την ισορροπία του Πρωταθλήματος. Ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης απαξιώνει το Πρωτάθλημα που δημιούργησε αποκαλώντας το πιο διεφθαρμένο.

Από την αρχή που είχε καταθέσει το νόμο για την συγκεκριμένη κατηγορία και με το ποσό της εγγυητικής που ζητούσε από κάθε ομάδα, είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας. Όποιος δεν κατέθεσε εγγυητική η μόνη ποινή ήταν αφαίρεση έξι βαθμών και εμείς του είχαμε ζητήσει να το αντιμετωπίσει το όλο θέμα πιο ριζικά. Και τώρα έρχεται ο ίδιος και αναφέρει πως δύο ομάδες του φετινού Πρωταθλήματος δεν έχουν καταθέσει εγγυητική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις