«Δεν κατανοώ την προκλητική στάση του κ.Αυγενάκη»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η κ. Ευαγγελία Λιακούλη βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ. που αναφέρθηκε στο θέμα επιχορήγησης των ομάδων της Super League 2. Μεταξύ άλλων στάθηκε σε όσα υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης σε δική της επερώτηση στην Βουλή σήμερα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι θέμα μόνο τι είπε ο κ. Αυγενάκης είναι θέμα πως το είπε. Δεν θεωρώ πως μπορεί κανείς να μας αντιμετωπίζει όπως μας αντιμετώπισε ο κύριος Υπουργός σαν να είμαστε ενοχλητικοί και λέγοντας μας στο κρεσέντο της επιθετικότητας του πως είναι και ντροπή μας που κάναμε την ερώτηση. Είναι πράγματα που δεν καταλαβαίνω, είμαι στην δημόσια ζωή πολλά χρόνια δεν κατανοώ από που πηγάζει αυτή η συγκρουσιακή πολιτική. Πριν λίγους μήνες είχαμε και πάλι συγκρουστεί για την παύση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ερέθισμα γι’ αυτήν την ερώτηση ήταν μια τοποθέτηση του προέδρου του Ηρακλή Λάρισας ο οποίος ανέφερε πως αν εμείνει ο κ. Αυγενάκης στην απόφαση του δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την διοίκηση της ομάδας, διότι υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά στα τμήματα που δεν μπορούμε να καλύψουμε. Ο Υπουργός μας έλεγε τι έκανε γενικώς με τις ομοσπονδίες, μας ανέφερε πως ποτέ δεν ειπώθηκε, παρά την ΚΥΑ, πως οι ομάδες θα πάρουν 8.5 εκατομμύρια. Η επερώτηση μου ζητούσε ξεκάθαρες απαντήσεις και παρ’ όλα αυτά δεν φύγαμε με απάντηση.

Του έκανα δύο ερωτήματα, στις «αμαρτωλές» όπως λέτε ομάδες υπάρχει κάποιος έλεγχος για αυτές ή έχει τελεσιδικίσει κάποια απόφαση ή κάποια ποινή εναντίον τους; Εγώ θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια για να στηρίξω ή να μην στηρίξω τις ομάδες που αφορά όσα λέει. Μεταξύ των λεγομένων του μας ανέφερε πως 3 ομάδες θα πάνε παρακάτω έχουν βάση, ωστόσο ποτέ δεν έθιξε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες 27.

Υπάρχουν γενικεύσεις επικίνδυνες που δεν βοηθούν κανέναν από τον Κ. Αυγενάκη στο πρωτάθλημα της Super League 2. Από τις ερωτήσεις που κάναμε, δεν μας απάντησε ούτε στο ποιο είναι το ποσό τελικά, αν η ΚΥΑ άλλαξε το 2021, που πάνε τα χρήματα που μειώθηκαν αλλά και με ποια κριτήρια έγινε αναδιανομή των χρημάτων. Του ανέφερα παρ’ ότι μας ευτέλιζε και πάλι ότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος της πολιτείας θα πρέπει να βάλετε στην διακοπή του πρωταθλήματος μια άνω τελεία.

Αν υπάρχουν κάποιοι που δρουν παράτυπα θα πρέπει να τακτοποιηθούν όπως επιτάσσει η δικαιοσύνη και να δώσετε «πράσινο φως» για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν περίμενα τέτοιου είδους αντιμετώπιση σήμερα μετά από όλα έχουν συνέβη το τελευταίο διάστημα. Πίστευα πως θα υπάρξει μια διακαής επιθυμία να σταματήσουν τέτοιου τύπου συγκρούσεις και όχι πως θα συνεχιστούν οι εντάσεις. Μιλάμε για μάχη χαρακωμάτων.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις