Πάει να παλέψει με Σβορώνο ο Ολυμπιακός Βόλου

Κλείνει ένας μήνας από τότε που ο Κώστας Σταματίου ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου, ως προπονητής. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο ο Αλμυριώτης τεχνικός οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μία εντός έδρας νίκη με Μακεδονικό Φούφα (1-0), μία εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, επίσης με 1-0 και δύο ισοπαλίες με Χανιώτη 1-1 και ΑΕΠ Κοζάνης 0-0.

Μέσα σ’ αυτόν τον μήνα έχουν γίνει αλλαγές στο ρόστερ, με τις προσθαφαιρέσεις παικτών, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έχοντας 15 βαθμούς σε 14 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Η ομάδα χρειάζεται νίκες για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει την έδρα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει απωλέσει 12 βαθμούς, ως γηπεδούχος, σε επτά παιχνίδια.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Κι όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Νίκος Ντινόπουλος, θα πρέπει το γήπεδο της Νεάπολης από εδώ και πέρα να γίνει απόρθητο κάστρο για τον Ολυμπιακό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Είναι γεγονός ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα βγάζει καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες αποφεύγουν τα λάθη που παρατηρούνταν σε μεγάλο βαθμό σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούν να ανταποκριθούν καλύτερα, ως ομάδα. Μέσα από τις προπονήσεις και την τακτική οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν άλλη αγωνιστική νοοτροπία, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ομάδα χρειάζεται νίκες, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται.

Υπάρχουν μπροστά 12 παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φροντίσει να συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία. Κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι «τελικός» και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια.

Το αυριανό παιχνίδι με τον Σβορώνο εκτός έδρας είναι από τα πλέον δύσκολα της χρονιάς, καθώς η ομάδα της Κατερίνης βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό το φανερώνουν τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει στα τελευταία παιχνίδια (δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις