Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας

Μετά και τη νέα ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον Σβορώνο, έκτη στο πρωτάθλημα σε 15 παιχνίδια, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς μαζί με την ΑΕΠ Κοζάνης.

Γιατί όμως η ομάδα βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση και το σπουδαιότερο δεν μπορεί να ανακάμψει βαθμολογικά και αγωνιστικά; Οι απαντήσεις είναι απλές για όσους γνωρίζουν πως λειτούργησε η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι και πως λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο Ιούλιο η διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε ζητήσει από το τότε τεχνικό διευθυντή Κώστα Σταματίου να φροντίσει να έρθουν στην ομάδα ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, για να μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι εντάξει, όσον αφορά τον ΚΑΠ που αναφέρει για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, πως θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές στην 20άδα κάτω των 20 ετών. Ο Ολυμπιακός θα στηριζόταν σε ορισμένους έμπειρους παίκτες όπως ήταν οι Σκοπελίτης, Ντινιωτάκης, Καβουσάκης, Κόλα, Ψιάνος και η διοίκηση θα φρόντιζε να έρθουν στην ομάδα τουλάχιστον τρεις έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός, οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ.

Έφερε στην ομάδα έναν φτασμένο και έμπειρο προπονητή, όπως είναι ο Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος απέτυχε, βάσει και της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα επί των ημερών του, αλλά και των αποτελεσμάτων, με τον Ολυμπιακό να μετρά σε εννέα παιχνίδια με τον Θεοδοσιάδη στον πάγκο του μόλις δύο νίκες και συνολικά εννέα βαθμούς. Η ομάδα φορμαρίστηκε νωρίς, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, «φορτώθηκε» με πολλές επίπονες προπονήσεις, οι παίκτες πλέον είναι καταπονημένοι και δεν είναι τυχαίοι οι μυικοί τραυματισμοί που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ομάδα.

Σταδιακά και μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Θεοδοσιάδη, αποχώρησαν οι Ντινιωτάκης, Κυρίτσης, Λάμπος, Βρονταράς, ενώ είχε αποχωρήσει πρώτος ο Ψιάνος

Η ομάδα με προπονητή τον Κώστα Σταματίου και από τη στιγμή που δεν ενισχύθηκε, όπως θα έπρεπε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, έφτασε να στηρίζεται σε νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν παραστάσεις από Εθνικές κατηγορίες, Σιουμουρέκης, Παπαδήμος, Ακριβόπουλος, Καρατσόλης, Μυλωνάς, Γιαρλελής, Σταμπουλής, Κατσαγεωργίου και να αναλαμβάνουν αυτοί να σηκώσουν το βάρος της σωτηρίας του Ολυμπιακού. Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση.

Οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Ο Ντινόπουλος μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία, λόγω του τραυματισμού του, δεν έχει παιχνίδια και αγωνιστικό ρυθμό. Ο Σκύφτας ήταν και αυτός αγωνιστικά άπραγος, όπως και ο Μαργαρίτης που δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του τα τελευταία χρόνια, όντας απλά ποδοσφαιριστής της Λαμίας. Ο Καρβούνης είχε παιχνίδια, αλλά αγωνιζόμενος στο τοπικό πρωτάθλημα της Λάρισας με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Έφτασε ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι να αγωνίζεται με νεαρά παιδιά απέναντι σε ομάδες που επί του πλείστον απαρτίζονται από έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν αν μη τι άλλο την κατηγορία.

Αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές ήρθαν με άλλο σκεπτικό στην ομάδα και πλέον έχουν πάρει στην πλάτη τους ένα βαρύ φορτίο, να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στη Γ’ Εθνική.

Όσο για τους πιο έμπειρους παίκτες που διαθέτει η ομάδα, έχουν αδειάσει από ενέργεια και η ψυχολογία τους είναι κακή, όταν βλέπουν ο Ολυμπιακός να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, με τη διοίκηση και αυτοί που έχουν απομείνει, να αδυνατούν οικονομικά να δώσουν λύσεις. Ο Νίκος Τσεκούρας μετά το παιχνίδι με τον Δωτιέα απέχει από τη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις