Κερδίζει Λαμία ο Βόλος και γράφει ιστορία

Απομένουν τρεις στροφές ώστε να «πέσει» η αυλαία της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ και υπάρχει εκκρεμότητα, όσον αφορά δύο θέσεις στα πλέι οφ. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το τοπίο αναφορικά με τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, με τον Βόλο, πάντως, να είναι το μεγάλο φαβορί.

Τα πάντα ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν την προσεχή αγωνιστική. Ο Βόλος, που είδε τον έκτο της κατάταξης Άρη να μειώνει τη διαφορά στον ένα βαθμό, θα πρέπει την Παρασκευή να κερδίσει τη Λαμία, την οποία υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό. Εάν το βολιώτικο συγκρότημα το καταφέρει και φτάσει τους 38 βαθμούς, θα έχει πετύχει το στόχο που είχε θέση στην αρχή της χρονιάς, που ήταν να λάβει μέρος στα πλέι οφ για πρώτη φορά από τότε που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ (2019).

Θα αφήσει τις άλλες ομάδες να «μάχονται» για την εξάδα, με τον Άρη πάντως να είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο. Οι «κίτρινοι» θα υποδεχθούν τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή και σε περίπτωση που κερδίσουν θα «κλειδώσουν» αυτόματα μία θέση στην εξάδα, αφού θα πάρουν και την ισοβαθμία από τους Περιστεριώτες. Αντίθετα εάν επικρατήσει ο Ατρόμητος, τότε θεωρητικά θα βάλουν στο «κόλπο» και τον Παναιτωλικό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για μία θέση στα πλέι οφ, ο Βόλος που έχει 35 βαθμούς θα παίξει με Λαμία εντός, θα ακολουθήσει η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την τελευταία αγωνιστική οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης των 34 βαθμών μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα παίξει εκτός έδρας με τη Λαμία και στη συνέχεια θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ατρόμητος και Παναιτωλικός με 28 και 27 βαθμούς αντίστοιχα (ο Ατρόμητος έχει ένα ματς λιγότερο αυτό με την ΑΕΚ), έχουν θεωρητικές ελπίδες να μπουν στην εξάδα. Η ομάδα του Περιστερίου έχει να παίξει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με Άρη και Αστέρα Τρίπολης και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, όταν μάλιστα βαθμολογικά είναι πίσω.

Ο Παναιτωλικός έχε και αυτός δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες που θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς, Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Λαμία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις