“Άσφαιρη” η Νίκη έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β’

Η Νίκη έμεινε άσφαιρη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και πέταξε στα σκουπίδια δύο βαθμούς, μένοντας πίσω στην προσπάθεια που κάνει για να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Μετά το ματς των Σερρών που ηττήθηκε με 2-0, οι κυανόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό Β’ στη Νεάπολη, στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν κυρίαρχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, σπαταλώντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες.

Κυρίαρχη η Νίκη στο 1ο ημίχρονο, της έλειψε το γκολ

Η Νίκη ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό του αγώνα, ήταν σαφώς ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, της έλειψε όμως η καλή τελική ενέργεια που θα τις έδινε το προβάδισμα στο σκορ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα η Νίκη απείλησε με τον Τσουκαλά, όμως το σουτ από το ημικύκλιο που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαργκόνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Γαβριηλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε γύρισμα του Αναστασίου, πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνά άουτ.

Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ της Νίκης καταγράφηκε στο 6ο λεπτό, με το σουτ του Ταβάρες από το ύψος της περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Μπάγιτς. Στο 8’ ο Σιαφά αστόχησε με κεφαλιά σε κόρνερ του Μιράντα. Σε πανομοιότυπη φάση στο 14’ την κεφαλιά του Σιαφά μπλόκαρε σταθερά ο Μαργκόνο.

Στο 22’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές η Νίκη σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο Μιράντα γύρισε από τα αριστερά, στην κίνηση ο Σιαφά δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα με αποτέλεσμα να περάσει παράλληλα με την εστία του Παναθηναϊκού. Στην κόντρα ο Ταβάρες με προσωπική ενέργεια βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, με τον Σέρβο τερματοφύλακα της Νίκης να μπλοκάρει το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Με τη Νίκη να συνεχίζει να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε το ματς. Στο 26’ η κεφαλιά του Σιαφά, σε σέντρα του Κάσσου πέρασε άουτ, με τον υψηλόσωμο φορ της Νίκης να χάνει ακόμη μία ευκαιρία.

Στο 42’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι όταν σε πολιορκία στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Γαβριηλίδης σούταρε προς την εστία, ο Σιδεράς γύρισε την πλάτη, η μπάλα φάνηκε να σταματάει στον αγκώνα του αμυντικού των πρασίνων, με την κ. Τσιοφλίκη να δείχνει πως ήταν κολλημένο

Στο ίδιο μοτίβο και η επανάληψη

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Φουρτάδο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, υποχρέωσε τον Μπάγιτς σε διπλή επέμβαση στην αριστερή του γωνία, κρατώντας το μηδέν για την εστία του

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η Νίκη πίεζε έφτανε εύκολα στα καρέ των πρασίνων όμως της έλειπε η καλή τελική ενέργεια που θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό.

Στο 56’ σε κόρνερ του Κυριακίδη από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κρητικό με το δυνατό σουτ του επιθετικού της Νίκης να περνά πάνω από το δοκάρι του Μαργκόνο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά σουτ του Γαβριηλίδη μέσα από την περιοχή και με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα, σταμάτησε στο κεφάλι του Προδρομίτη και πέρασε κόρνερ. Στη συνέχεια, το κόρνερ εκτέλεσε ο Κυριακίδης, μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Κάσσο, όμως το δυνατό σουτ από καλή θέση έβγαλε σε νέο κόρνερ ο Μαργκόνο.

Στο 74’ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 0-1, όταν ο Σερπέζης από θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ. Η Νίκη απάντησε στο 79’ με σουτ του Γαβριηλίδη μέσα από την περιοχή, με τον Μπαργκόνο να κρατά το «μηδέν»

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν μέχρι το τέλος για να πετύχουν το γκολ, ήταν συνεχώς στο προσκήνιο όμως έλειψε η μεγάλη ευκαιρία με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα της κ. Τσιοφλίκη.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος, Τσουκαλάς (66’ Όλαϊσόλα), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Σιαφά (72’ Ροχάνο), Μιράντα, Κρητικός

Παναθηναϊκός (Σ. Αντωνίου): Μαργκόνο, Σερπέζης, Μαρτίνης, Κυριόπουλος (46’ Τουρκοχωρίτης), Φουρτάδο, Κρυπαράκος (70′ Τερεζίου), Προδρομίτης, Ταβάρες (87′ Αντωνίου), Μπιλάλ (66′ Αγκοστίνιο), Καραμπάς (70′ Αθανασακόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις