Παραίτηση Μεϊκόπουλου από το Δ.Σ. της Νίκης

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης υπέβαλλε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, λόγω σπουδών όπως έγραψε ο ίδιος, ο οποίος είχε εκλεγεί με πρωτιά ψήφων στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που αποτέλεσαν τη διοικούσα επιτροπή καλαθοσφαίρισης της Νίκης κατάφεραν να ξαναστήσουν στα πόδια του το μπασκετικό τμήμα του Συλλόγου και με το μοντέλο της λαϊκής βάσης, μέσω δημιουργία λέσχης φίλων, να τρέξουν τις δύο αντρικές ομάδες μπάσκετ. Η επιστολή παραίτησης, όπως δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“Εδώ και χρόνια ήμουν και είμαι κοντά στην ομάδα της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ τόσο στις χαρούμενες αλλά και στις δύσκολες περιόδους. Πριν ένα χρόνο εκλέχθηκα στο Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΝΙΚΗΣ, συμμετέχοντας σε μία νέα προσπάθεια διοικητικής υποστήριξης της ομάδας, αναλαμβάνοντας την αναδιοργάνωση του τμήματος Μπάσκετ του συλλόγου. Μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων τόσο σε ηλικία, όσο και σε διοικητική εμπειρία, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε, να ανασυγκροτήσουμε τα τμήματα υποδομής της μπασκετικής Νίκης, φτάνοντας πρόσφατα και τον στόχο των 100 αθλητών. Σημαντικό ρόλο στη στελέχωση των τμημάτων υποδομής ,έπαιξε κατά την γνώμη μου ο coach Τσιριγωτάκης, ο οποίος αποτελεί πλέον κεφάλαιο για την ομάδα μας. Η ανδρική ομάδα κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και να τελειώσει τη χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον. Βασικός οικονομικός κινητήριος μοχλός αποτέλεσε, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, η Λέσχη Φίλων Μπάσκετ, η οποία σε πείσμα των καιρών απέδειξε, πως με μεθοδικότητα και συνειδητή συμμετοχή ,τα μοντέλα της λαϊκής βάσης δεν αποτελούν ουτοπία. Μέχρι σήμερα, έχει γίνει έργο που οφείλεται στη συλλογικότητα της Διοικούσας Επιτροπής, το αθλητικό πνεύμα, αλλά και την αγάπη που είχαμε και έχουμε για αυτή την ομάδα και την ιστορία της. Παραμείναμε ενωμένοι σε πολύ δύσκολες συναισθηματικά στιγμές, και όλοι μαζί κοιτάξαμε την επόμενη μέρα. Οφείλω να ευχαριστήσω και τους αθλητές τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και των Νέων Αθλητών οι οποίοι δέχθηκαν τα όποια λάθη έκανα.

Επειδή βρίσκομαι στο τελικό στάδιο των σπουδών μου, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, χρειάζεται μεγάλη εντατικοποίηση της προσπάθειας για περαίωση των σπουδών μου (πρακτική άσκηση εκτός νομού και πτυχιακή εργασία) και αποκλειστική απασχόληση με αυτά, και επειδή η ενασχόληση με το διοικητικό κομμάτι της ομάδας απαιτεί χρόνο τον οποίο δεν δύναμαι να διαθέσω αυτή την συγκεκριμένη περίοδο, ζητώ την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου. Παραμένω ενεργό μέλος της ομάδας, ενισχύοντας την διοικούσα επιτροπή από διαφορετικό πόστο, σε χαμηλότερο επίπεδο (βλ. ακαδημίες).

Η Νίκη Βόλου, παραμένει, για εμένα, ο σημαντικότερος ζωτικός/κοινωνικός οργανισμός της πόλης μας και ιδιαίτερα της Νέας Ιωνίας. Ο ομορφότερος τρόπος, να αποκτήσεις φίλους αλλά πολλές φορές και αδέλφια, όπως συνέβη με εμένα και τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Απόστολο, τον Δημήτρη, τον Χρήστο, τον Βαλάντη, τον Γιάννη, τον Δημήτρη, τον Παντελή, τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Βασίλη.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος”