Συγκλονιστικός ημιτελικός στον Αλμυρό, δύσκολη πρόκριση του Ολυμπιακού Β. με MVP τον Αναστασίου

Με “χατ τρικ” του Αλέκου Αναστασίου και ένα γκολ του Μάρκου Διαμαντόπουλου ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3 τον ΓΣ Αλμυρού στο στάδιο “Αθ. Ραγάζος” και πήρε δύσκολα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Ο ΓΣΑ κατάφερε να γυρίσει το ματς από το 0-3 σε 3-3 με τέρματα των Αραπίτσα (δύο) και Πλαβού, για να δώσει τη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό ο Αναστασίου στο 88’. Οι “ερυθρόλευκοι” στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον Θησέα.
Με “χατ τρικ” του Αλέκου Αναστασίου και ένα γκολ του Μάρκου Διαμαντόπουλου ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3 τον ΓΣ Αλμυρού στο στάδιο “Αθ. Ραγάζος” και πήρε δύσκολα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Ο ΓΣΑ κατάφερε να γυρίσει το ματς από το 0-3 σε 3-3 με τέρματα των Αραπίτσα (δύο) και Πλαβού, για να δώσει τη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό ο Αναστασίου στο 88’. Οι “ερυθρόλευκοι” στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον Θησέα.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, όντας καλύτερος από τον ΓΣΑ. Στην επανάληψη πέτυχε και τρίτο τέρμα, με τον Αλμυρό να φέρνει τα πάνω-κάτω, να ισοφαρίζει σε 3-3 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό. Την τελευταία λέξη, ωστόσο, στο ματς την είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τον Αναστασίου έφτασε στο 3-4 στο 88’ παίρνοντας την πρόκριση.
Στο 1ο λεπτό ο Αραπίτσας με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντίνου, ενώ στο 6’ ο Κόλα έκανε το σουτ για τον Ολυμπιακό με την μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια
Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 18’. Ο Μαργαρίτης έκανε ωραία σέντρα και ο Αναστασίου καλά τοποθετημένος μέσα στην αντίπαλη περιοχή με κεφαλιά έγραψε το 0-1., πιεζόμενος και από αμυντικό των γηπεδούχων.
Στο 32’ ο Αναστασίου εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 38’ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με τον Μάρκο Διαμαντόπουλο. Στο ημικύκλιο της περιοχής έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος, επιχείρησε το βολέ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Χαλάτση, για να γίνει το 0-2.
Συρτό σουτ του Χειλά στο 40’ δεν ανησύχησε τον Κωνσταντίνου, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 43’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Αναστασίου από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ, ενώ στο 45’ ο Σκοπελίτης με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαλάτση, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφτασε νωρίς σε τρίτο τέρμα. Αφού πρώτα στο 54’ ο Καρατσόλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαλάτση (ο τερματοφύλακας του Αλμυρού απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού του Ολυμπιακού, οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 0-3 στο 59’. Ο εξαιρετικός χθες Αναστασίου με μακρινό σουτ εκτός περιοχής και με τον Χαλάτση να έχει βγει από την εστία του, πέτυχε το γκολ και όλοι είπαν πως το παιχνίδι τελείωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο.
Μάλιστα στο 62’ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία με τους Αναστασίου και Σκοπελίτη, ενώ στο 64’ ο Καρβούνης έφτασε μια “ανάσα” από το 0-4, με τον Χαλάτση να σώζει την εστία του. Στο επόμενο λεπτό ο ΓΣ Αλμυρου μείωσε το σκορ σε 1-3 με τον Αραπίτσα με ωραίο πλασέ προ του Κωνσταντίνου, ενώ στο 74’ και πάλι ο Αραπίτσας σημείωσε το 2-3 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Για να φτάσουμε στο 78’ όπου ο Αλμυρός ισοφάρισε σε 3-3. Σκόρερ ο Πλαβός με προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καρρά και κεφαλιά του Θεοδωρόπουλου.
Μετά το 3-3 ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση με στόχο το γκολ της νίκης. Στο 84’ ο Χαλάτσης απέκρουσε το σουτ του Παπαδήμου, για να έρθει το 3-4 στο 88’. Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ,με το Παπαϊωάννου να πιάνει την κεφαλιά. Ο Αναστασίου με προβολή δεν μπόρεσε αρχικά να νικήσει τον Χαλάτση, ο οποίος απέκρουσε, όμως στη συνέχεια της φάσης το νέο σουτ του Αναστασίου κατέληξε στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις ο Αλμυρός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε 4-4, με τον Κουλκουτάρα να μην μπορεί να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και με τον Κωνσταντίνου εκτός εστίας.
Διαιτητής: Γραββάνης
Βοηθοί: Κ. Τασιόπουλος, Μ. Γεωργαντζής
Κίτρινες: Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης, Αναστασίου
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Τσιγιαννίδης, Πλαβός, Ντόντα (46’ Μπασαγιάννης), Χριστοφορίδης, Χειλάς (60’ Αράπης), Καρράς, Αραπίτσας, Κλουκουτάρας, Θεοδωρόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κωνσταντίνου, Μαργαρίτης (72’ λ.τ. Κατσαγεωργίου), Θεοδωρόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Σκοπελίτης, Καρατσόλης (56’ Σκύφτας), Διαμαντόπουλος (56’ Καρβούνης), Αναστασίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις