Απολογήθηκε η Νίκη για τα επεισόδια με ΑΕΛ – “Λάδι στη φωτιά” από τους βυσσινί

Απολογήθηκε χθες η Νίκη Βόλου στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2 για τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΛ.

Παρότι η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν είχε κληθεί σε απολογία, το νομικό της επιτελείο και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας, έδωσαν το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης και κατέθεσαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως από την πλευρά των βυσσινί προσπάθησαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, το ήδη βεβαρυμμένο κατηγορητήριο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, προσπαθώντας να αποδείξουν τραυματισμούς ανθρώπων της ομάδας. Όσον αφορά τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια, οι άνθρωποι της ΑΕΛ δεν τους αναγνώρισαν ως φιλάθλους της ομάδας τους, παρά τα κασκόλ, τα πανό και τα συνθήματα. Βέβαια, κατά την κατάθεσή του, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανέφερε πως μίλησε με τους φιλάθλους της ομάδας του, αναιρώντας την προηγούμενη αναφορά του ότι δεν τους αναγνώρισε ως φίλους της ΑΕΛ.

Την ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκπροσώπησε ο νομικός, κ. Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν μεμονωμένη μετακίνηση κι ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ εισήλθαν στο γήπεδο χωρίς τη συγκατάθεση των γηπεδούχων και χωρίς εισιτήρια. Επίσης, τόνισε πως κακώς διακόπηκε το ματς από τον διαιτητή καθώς υπάρχει δεδικασμένο στο ίδιο γήπεδο, που με είσοδο των οπαδών του Άρη στο ματς με τον Βόλο και μάχες «σώμα με σώμα» στην κερκίδα, το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά. Να σημειώσουμε πως σ’ αυτή την περίπτωση ακόμη και τα αρχικά πρόστιμα «μηδενίστηκαν» στις εφέσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ ΑΕΛ προσπάθησε να αποδομήσει την έκθεση του παρατηρητή, κ. Κανούλη, με το επιχείρημα ότι είναι Βολιώτης ενώ από τον κ. Γρηγορίου, επισημάνθηκε πως ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ (αστυνομικός στο επάγγελμα) επικαλούταν συνεχώς την έκθεση του κ. Κουλούρη (Β΄ Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας).

Οι δύο ομάδες θα καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου και την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η απόφαση.

Δεν αποκλείεται να έχουμε κλήση σε απολογία και της ΠΑΕ ΑΕΛ μετά το οπτιακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις