Κούγιας: «Δεν είναι εδώ για να μας πει τι ένιωσε…»

Ως δίκη που καθορίζει τη συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τον Φεβρουάριο του 2022, συνήγορος της οικογένειας του άτυχου νέου και των υπόλοιπων θυμάτων κατά την αγόρευσή του.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε εκ νέου να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος των δώδεκα κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση αλλά και να αναζητηθούν «οι ηθικοί αυτουργοί του ηθικού αυτουργού».

«Είναι εμβληματική δίκη. Δεν είναι η δίκη μίας ανθρωποκτονίας, είναι η δίκη μίας κοινωνίας», είπε στην αρχή της αγόρευσής του και στη συνέχεια τόνισε πως «δεν έχει συμβεί ποτέ στον κόσμο, δώδεκα νέοι άνθρωποι να συμφωνήσουν μεταξύ τους για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους».
Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε πως ο Άλκης «δεν είναι εδώ για να μας πει τι ένιωσε μετά την πρώτη μαχαιριά, ροπαλιά, δρεπανιά. Δεν μπορεί να μας περιγράψει πώς αισθάνθηκε όταν από το τρίτο αυτοκίνητο βγήκαν τα πιο φοβερά όπλα. Ούτε τι σκεφτόταν όταν τα άλλα παιδιά τον άφησαν μόνο για να σώσουν τη ζωή τους».

Χρησιμοποιώντας την έκφραση «πήγαμε να κυνηγήσουμε» που χρησιμοποίησαν οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους στις απολογίες τους, ο κ. Κούγιας διερωτήθηκε αν πρόκειται για «είδος διασκέδασης».

 

Ο κ. Κούγιας επισήμανε πως από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δείξει «ούτε ένα βλέμμα συμπόνιας». Η αγόρευσή του συνεχίζεται ενώ τις επόμενες ημέρες τη σκυτάλη θα πάρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δώδεκα κατηγορούμενων.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις