Ηρωική εμφάνιση από την Εθνιική, λύγισε από διπλό πέναλτι στη Γαλλία (vids)

Η Ελλάδα στάθηκε καλά κόντρα στη Γαλλία, αλλά γονάτισε (1-0) από πέναλτι του Εμπαπέ (επαναλήφθηκε μετά από απόκρουση του Βλαχοδήμου), ενώ έπαιξε με 10 από το 69’ λόγω αποβολής του μοιραίου Μαυροπάνου.

Στο μυαλό των κόουτς
Πιστός στο 4-3-3 ο Γκουστάβο Πογέτ, αλλά με ενισχυμένο κέντρο αυτήν τη φορά. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας η τετράδα -από τα δεξιά προς τα αριστερά- στην άμυνα. Κουρμπέλης και Σιώπης στα χαφ, με τον Μπακασέτα να είναι μπροστά σε πιο δημιουργικό ρόλο. Ο Μασούρας ήταν στο δεξί «φτερό» και ο Μάνταλος στο αριστερό με τον Γιακουμάκη να κινείται στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 η Γαλλία. Ο Μενιάν ήταν στο τέρμα, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντές η τετράδα στην άμυνα. Τσουαμενί και Καμαβινγκά τα δύο χαφ, με τον Κομάν και τον Εμπαπέ να είναι στα «φτερά», τον Γκριζμάν να έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ ο Κόλο Μουανί ήταν στην κορυφή.

Στο ματς
Το φιλμ του αγώνα ήταν το αναμενόμενο, με τη Γαλλία να έχει συντριπτικά υπέρ της την κατοχή την μπάλα, πιέζοντας για ένα γρήγορο 1-0. Πάντως, η πρώτη στιγμή παραλίγο να έρθει από τη γαλανόλευκη, με τον Σιώπη να κάνει μακρινή μπαλιά στο 1’ για τον Μασούρα που βγήκε σε ρόλο κρυφού φορ, αλλά ο Μενιά διάβασε τη φάση και μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό, η Γαλλία προσπάθησε να απειλήσει, με τον Εμπαπέ να πέφτει εύκολα έπειτα στο κράτημα του Μπάλντοκ. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ζήτησαν συνολικά τέσσερα πέναλτι.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Γαλλίας σημειώνεται στο 6’, όταν μετά από κακό υπολογισμό του Μαυροπάνου, προσπάθησαν να επωφεληθούν Τεό Ερναντέζ και Κόλο Μουανί, οι οποίοι ήταν μέσα στην περιοχή, αλλά Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος απέτρεψαν τα χειρότερα. Η μπάλα βρήκε και στο χέρι του στόπερ της Στουτγκάρδης, αλλά το σουτ ήταν από πολύ κοντινή απόσταση. Με πιο ορθολογικό τρόπο ήρθε η επόμενη φάση (8’) της Γαλλίας που άρχισε να βρίσκει ρυθμό, με τον Κομάν να κάνει το γύρισμα και τον Εμπαπέ να κάνει σουτ από καλή θέση, αλλά όχι με τις ιδανικές συνθήκες, αστοχώντας λόγω και της πίεσης του Μπάλντοκ. Στο 11’ ο Τσιμίκας πήρε το φάουλ από τον Κομάν και έσβησε τη φάση έπειτα από την επικίνδυνη πλαγιοκόπηση του Εμπαπέ από τα αριστερά.

Κοντά στο εικοσάλεπτο, η Εθνική μπόρεσε να «παγώσει» κάπως τον ρυθμό και να βάλει φρένο στη Γαλλία, αλλά σε αυτό το διάστημα οι «τρικολόρ» έφτιαξαν την πρώτη κλασική τους ευκαιρία, με τον Εμπαπέ να κάνει ωραία σέντρα και τον Κόλο Μουανί να κάνει σκαστή κεφαλιά (25’), με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ένα λεπτό μετά, η Εθνική είχε το πρώτο της σουτ, όταν μετά τη σέντρα του Μπάλντοκ, ο Κονατέ έδιωξε και ο Μπακασέτας έπιασε συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Μενιάν.

Το αργό τέμπο από το δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου και μετά, τα συνεχόμενα παράπονα των Γάλλων και κυρίως του Εμπαπέ, που είχαν ως αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές, ευνόησαν την Εθνική μας, που έβλεπε τους γηπεδούχους να πατάνε πιο δύσκολα την περιοχή της. Σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησε δειλά-δειλά να βγει μπροστά, αλλά στη μία ο Μασούρα φρέναρε επειδή δεν βρήκε στήριγμα, ενώ ο Γιακουμάκης έκανε κάκιστο σουτ περίπου από τα 20 μέτρα στο 33’. Η Γαλλία είχε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους μία από τις καλύτερές της φάσεις, με τον Κομάν να κάνει ωραίο και τον Κούντε να πλασάρει από κοντά, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει εντυπωσιακά.

Μπορεί η Εθνική να συνέχισε στο δεύτερο μέρος από εκεί που είχε στο σταματήσει στο πρώτο, μπαίνοντας συγκεντρωμένη, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ σχεδόν από το πουθενά. Το άτσαλο μαρκάρισμα του Μαυροπάνου, που προσπάθησε να απομακρύνει με… καρατιά προ του Γκριζμάν με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει στο 53’, με τον Βλαχοδήμο να λέει «όχι» στον Εμπαπέ.

 

Ωστόσο, επαναλήφθηκε η εκτέλεση, επειδή ο Μαυροπάνος, ο οποίος νωρίτερα τη γλίτωσε με κίτρινη, μπήκε νωρίτερα στην περιοχή. Ο 24χρονος σούπερ σταρ της Παρί βρήκε εστία, με τον Έλληνα να γκολκίπερ να πέφτει καλά και στη δεύτερη περίπτωση, αλλά να μην καταφέρνει να αποτρέψει το 1-0 στο 55’.

Η Εθνική έψαχνε πλέον τα πατήματά της και η Γαλλία έβλεπε να μπαίνει νερό στ’ αυλάκι και επιδίωξε να βάλει ένα δεύτερο γκολ γρήγορα, με τον Χατζηδιάκο να απομακρύνει στο 60’ προ του Εμπαπέ έπειτα από προσπάθεια του Κομάν.

Εκεί που άρχισε να πατάει ξανά καλά η Ελλάδα και να δείχνει ικανή να απειλήσει, με τον Μάνταλο να έχει γεμάτο σουτ (65’), αλλά πάνω στον Μενιάν, ήρθε δεύτερο «χτύπημα».

 

Ο Κόλο Μουανί έφυγε στην πλάτη της άμυνάς μας, ο Μαυροπάνος προσπάθησε να τον σταματήσει και έσπρωξε τον αντίπαλό του, με τον Λαόθ να του δείχνει απευθείας κόκκινη.

Μετά την αποβολή, η Ελλάδα οπισθοχώρησε και έψαξε την στιγμή της στην κόντρα. Την βρήκε μάλιστα στο 87′. Δύο με δύο βρέθηκαν στην περιοχή της Γαλλίας, ο Παυλίδης μοίρασε στον Φούντα, εκείνος σούταρε, με την μπάλα από το σώμα του Ουπαμεκανό να φεύγει κόρνερ. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν τελικές με τον Εμπαπέ και τον Καμαβινγκά, αλλά ο Βλαχοδήμος δήλωσε παρών. Μέχρι και το τέλος η Ελλάδα ήλπιζε, είχε στις καθυστερήσεις κάποιες τελικές, όμως το 1-0 δεν άλλαξε.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Γιακουμάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις