Άλεξιτς: «Δεύτερος πατέρας μου ο Τσιώλης»

Αποτέλεσε τον κορυφαίο σκόρερ της φετινής Super League 2 με 19 τέρματα, επίτευγμα που έπιασε και τον ίδιο εξαπίνης. Ο λόγος για τον Κόστα Άλεξιτς που μιλάει στο SDNA μεταξύ άλλων για τη φετινή μεταστροφή του σε μηχανή του γκολ ως παίκτης του Ηρακλή αλλά και για το στοιχείο που καθιστά ξεχωριστούς τους Σέρβους.

Αρχικά ο Βαλκάνιος επιθετικός που διέπρεψε με τον «Γηραιό» αναφέρεται στην ανάδειξή του ως κορυφαίος σκόρερ και τοποθετείται για το αν η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω με βάση την τελική βαθμολογία αναφέροντας:

«Για να είμαι ειλικρινής είναι πολλά τα συναισθήματά μου το τελευταίο δεκαήμερο, είναι πολύ δύσκολο για μένα να επιστρέψω τώρα στη Σερβία. Δεν περίμενα να βγω πρώτος σκόρερ, δεν βάζω ποτέ κάτι τέτοιο ως στόχο μου. Πριν την έναρξη της σεζόν ήθελα απλώς να είμαι υγιής παίζοντας όσο καλύτερα μπορώ προσπαθώντας να πετύχω κάποια γκολ. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα όμως ότι θα βρω δίχτυα 19 φορές έχοντας και 6 ασίστ. Αν υπολογίσουμε και τους βαθμούς που μας πήραν, θα ήμασταν σε καλύτερη βαθμολογική θέση αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω την απόφαση για την τιμωρία μας».

H άφιξη του Σάκη Τσιώλη άλλαξε τα δεδομένα για τον Άλεξιτς καθώς ο έμπειρος τεχνικός βρήκε… το κουμπί του κάνοντάς τον από παίκτη δίχως τέρματα πέρσι, σε πραγματικό πυροβόλο φέτος, από τον Γενάρη και έπειτα.

Κατά πόσο όμως βοήθησε σε αυτό ο Καρδιτσιώτης κόουτς και οι άνθρωποι των «κυανολεύκων»; 

«Όταν ήρθα πέρσι δεν ήμουν έτοιμος, δεν είχα κάνει και προετοιμασία, χρειαζόμουν χρόνο για να έρθω σε φόρμα. Είμαι ευγνώμων στον Ηρακλή. Ο κ. Γεωργιάδης και το επιτελείο του είχαν υπομονή, πίστεψαν σε μένα και γι’ αυτό παρέμεινα στην ομάδα. Τον κ. Τσιώλη τον αποκαλώ δεύτερο πατέρα μου, βρήκε τον τρόπο να έρθει πιο κοντά μου ανθρώπινα και όχι απλά ως προπονητής προς τον παίκτη. Πρέπει να πω ωστόσο ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Κώστα Γεωργιάδη, τον Βαγγέλη Ντίσιο, τον Πασχάλη Έλκα και τον Ηλία Βούρα γιατί χωρίς αυτούς, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι τώρα. Ευχαριστώ τον καθένα τους ξεχωριστά που με βοήθησαν να έρθω σε αυτή τη θέση», αναφέρει ο 25χρονος στράικερ.

Σίγουρα και η φετινή σεζόν θα είναι μία που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους «κυανόλευκους καθώς το διοικητικό πλαίσιο ταλάνιζε Μίκρα και Καυτανζόγλειο βάζοντας δύσκολα στον Στράτο Ευγενίου. Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο, ο Κόστα Άλεξιτς απαντά με ειλικρίνεια στο SDNA ότι «δεν είχε αντίκτυπο για μας. Διαβάζαμε σχόλια αλλά η δουλειά μας ήταν στο γήπεδο. Εστιάσαμε στο αγωνιστικό κομμάτι και χειριστήκαμε πολύ καλά αυτή την κατάσταση».

Σίγουρα τόσο ο συμπαίκτης του Ντένζελ Γιουμπιτάνα, που δημοσιεύματα τον φέρνουν προ των πυλών για τον Ατρόμητο, όσο και ο ίδιος έκαναν εξαιρετική σεζόν στους Θεσσαλονικείς. Ποιοι είναι όμως οι στόχοι του Σέρβου φορ για τη συνέχεια;

«Θέλω να διαλέξω το καλύτερο δυνατό για μένα και την καριέρα μου. Δεν έχω πρόβλημα ν’ αλλάξω χώρα αλλά την Ελλάδα τη νιώθω σπίτι μου. Υπάρχουν συζητήσεις αλλά δεν επιθυμώ να πω κάτι παραπάνω, παρά μόνο όταν υπάρξει κάτι επίσημο».

Συμπατριώτες τoυ Άλεξιτς είχαν εξαιρετική σεζόν φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάλεψε σκληρά για τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό, ο Γκατσίνοβιτς τον κατέκτησε με την ΑΕΚ. Ο Ζίβκοβιτς είχε καλή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και η παρουσία του Τόσιτς ήταν καταλυτική για την παραμονή της Λαμίας. Ο ίδιος τοποθετείται με θέρμη για τους συναδέλφους του, ιδίως για έναν συγκεκριμένα και εξηγεί:

«Τους έχω όλους σε εκτίμηση και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Θέλω να σταθώ ωστόσο στον Γκατσίνοβιτς καθώς είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Μάλιστα, ο πατέρας μου με τον δικό του έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο. Είναι για μένα από μικρή ηλικία ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι επαγγελματίες παίκτες».

Ομολογουμένως οι Σέρβοι αθλητές διαπρέπουν πολυεπίπεδα, σε όλα τα σπορ πιάνουν κορυφές όπως ο Τζόκοβιτς στο τένις και πρόσφατα ο Γιόκιτς κατακτώντας τον τίτλο στο NBA να φτάνουν σε τεράστιες επιτυχίες. Ποια στοιχεία θεωρεί ωστόσο ο αρχισκόρερ του «Γηραιού» πως έχουν οι Σέρβοι και τους κάνουν τόσο επιτυχημένους σχεδόν σε όλα τα σπορ;

«Το κύριο χαρακτηριστικό μας όπως λέμε στη Σερβία είναι η λέξη ”inat”. Δεν μπορεί να μεταφραστεί αυτή η λέξη αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το λέμε όταν κάποιος δεν πιστεύει σε σένα, όταν κάποιος λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό, εκείνο, το άλλο κλπ. Κι’ όμως έρχεται μέσα μας το inat και δείχνουμε παγκοσμίως πως μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Είμαι υπερήφανος που είμαι Σέρβος και θέλω στο φινάλε να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα αλλά και ειδικότερα αυτούς που δεν το έκαναν, γιατί τους δείχνω ότι μπορώ να είμαι αποτελεσματικός».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις