8.000€ το μήνα στον Μπαλτάκο αποφάσισε η ΕΠΟ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που θα έχει αναδρομική ισχύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος θα λαμβάνει μηνιαίως αποζημίωση 8.000 ευρώ. Καταψηφίστηκε η πρόταση αποζημίωσης για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής…

Το ζήτημα της αποζημίωσης του προέδρου της ΕΠΟ και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας συζητήθηκε εκτενώς στη Γενική Συνέλευση.

Για το πρώτο ζήτημα, της αποζημίωσης στον Τάκη Μπαλτάκο που μέχρι σήμερα δεν λάμβανε κανένα ποσό για την παρουσία του στην προεδρία της ΕΠΟ, υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρου Σαρηγιαννίδηξ για μηνιαία αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ.

Η έτερη πρόταση προήλθε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά που αντέτεινε να προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, καθώς στον αθλητικό νόμο αναφέρεται πως τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών δεν θα παίρνουν μισθό. Όπως ξεκαθαρίστηκε ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό, που αφορά τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν σχετίζεται με “μισθό”, αλλά με “αποζημίωση”, πρόκειται δηλαδή για χρήματα που χάνουν λόγω της απουσίας από την εργασία τους.

Από τους 57 ψηφίσαντες λοιπόν, οι 51 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για αποζημίωση 8.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Αν.Αττικής, Λακωνίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ.Καρρά, ενώ “λευκό” ψήφισαν οι ΕΠΣ Κέρκυρας, Τρικάλων και “αποχή” η ΕΠΣ Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, ήτοι αφορά από την 1η Ιουνίου 2022, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τάκης Μπαλτάκος.

Σε ό,τι αφορά την Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι σήμερα αποζημιώνονταν με 80 ευρώ έκαστος ανά συνεδρίαση και η πρόταση του κ.Μπαλτάκου αφορούσε στο να αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσό στα 350 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στη “ζημία” που έχουν τα μέλη της. Υπήρξαν πολλοί στη Γ.Σ. που αντέδρασαν, κυρίως από την ίδια την Εκτελεστική Επιτροπή, θεωρώντας ότι θα κατηγορηθούν για οικονομικά οφέλη. Εν τέλει ο κ.Μπαλτάκος υπαναχώρησε και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για αποζημίωση 300 ευρώ, ωστόσο με 15 υπέρ, 18 κατά, 19 λευκά και 1 αποχή, η πρόταση απορρίφθηκε κι έτσι δεν θα λαμβάνουν πλέον κανένα ποσό.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις