Μπέος για τις έρευνες της Interpol και στον Βόλο: «Στον Βόλο υπήρχε ομάδα Β’ Εθνικής…»

Μετά την παρουσίαση του νέου μεγάλου χορηγού της ΠΑΕ Βόλος, ο Αχιλλέας Μπέος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις έρευνες όσον αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό σε πέντε πόλεις, ανάμεσα σ’ αυτές και ο Βόλος.

Η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Καταρχάς χαιρετίζω αυτή την κίνηση και μακάρι να πάρει σάρκα και οστά. Όπως δείχνει αξίζουν συγχαρητήρια γιατί βλέπουμε πώς πραγματικά νομικά και όπως προβλέπει ο νόμος ξεκινάει μια έρευνα σε βάθος σε μία τόσο σημαντική υπόθεση. Να συλλέξουν στοιχεία, να τα αξιολογήσουν και μετά να ασκήσουν κατηγορίες. Όχι όπως το 2011 που υπήρχε πολιτική που ήταν ένα στημένο γεγονός και στο τέλος οδηγήθηκαν αθώοι άνθρωποι στη φυλακή όπως εγώ. Και στο τέλος όλοι αθωώθηκαν και δεν έγινε τίποτα στην ουσία.

Θέλω να πιστεύω ότι η έρευνα αυτή θα πάει σε βάθος και θα βρεθούν στοιχεία και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Επικροτώ τα λεγόμενα της FIFA και της UEFA ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στον κόσμο όχι στην Ευρώπη. Επιτέλους ήρθε η ώρα της κάθαρσης και ας ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 10 ομάδες, αν αυτές αξίζουν να συμμετέχουν, ας είναι 10, 8, 12, όσες έχουν τις προϋποθέσεις και τους υγιείς παράγοντες να έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες στο πρωτάθλημα της SL2 χωρίς να σκέφτονται παράνομες πράξεις και στοιχηματισμούς. Να περιμένουμε και ας ελπίσουμε να βγει κάποιο αποτέλεσμα.

Σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Έχουν γίνει είτε προσαγωγές είτε αναφορές. Αυτό γνωρίζουμε από αυτά που διαβάζουμε και αυτό είναι το σωστό. Πρέπει πρώτα να διερευνηθεί σε βάθος μία υπόθεση, να προκύψουν στοιχεία, να σχηματιστεί δικογραφία και να αποδοθούν ευθύνες και από εκει και πέρα η δικαιοσύνη έχει το λόγο. Η σωστή Δικαιοσύνη και όχι οι επίορκοι δικαστές που έκριναν εμένα το 2011 που είναι η ντροπή της Δικαιοσύνης. Μέχρι να πεθάνω θα το λέω αυτό. Η διαδικασία του 2011 με επίορκους δικαστές στοχοποίησαν ανθρώπους για συγκεκριμένους σκοπούς και με πολιτική σκοπιμότητα, είναι η ντροπή.

Σήμερα βλέπουμε μία άλλη διαδικασία για ίδιο ακριβώς αντικείμενο βλέπουμε τη σωστή διαδικασία».

Για τις πόλεις που γίνεται έρευνα και με τον Βόλο να είναι ανάμεσα σ’ αυτές: «Μπορεί να μην είναι πέντε πόλεις, αλλά παραπάνω στο επίκεντρο των ερευνών. Στον Βόλο υπήρχε ομάδα Β’ Εθνικής, μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι που μεσολαβούσαν ή διακινούσαν… Δεν ξέρω τους λόγους που οδηγήθηκαν οι έρευνες στην Λάρισα ή στον Βόλο ή στην Θεσσαλονίκη ή Καλαμάτα και δεν ξέρω και πού αλλού… Μπορεί αυτές οι πόλεις να  ήταν το επίκεντρο που πήγαιναν οι ροές των χρημάτων. Αυτό το αξιολογεί μία συγκεκριμένη υπηρεσία. Γνωρίζω ότι είναι και η Ιντερπόλ μέσα. Να ελπίσουμε όλοι για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο για ένα καλύτερο αύριο. Κακά τα ψέματα σε όλους τους τομείς υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν τις προϋποθέσεις με παράνομες ενέργειες να βγάζουν κέρδη.

Από εκεί και πέρα υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ελπίζουμε το νέο πρωτάθλημα να είναι πιο αξιόλογο και πιο ανταγωνιστικό, χωρίς τέτοια φαινόμενα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις