Επεισοδιακή αναβολή!

Στις 8 Ιουνίου θα εκδικαστεί η έφεση του Απόλλωνα για την υπόθεση με τον Πανελευσινιακό.

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ βρέθηκαν την Τετάρτη (01/06) οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Πανελευσινιακός, ΑΕΛ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», όπως είναι γνωστό, έχει καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για αφαίρεση τριών βαθμών και μηδενισμό στο ματς με τους «Σταχυοφόρους» λόγω αντικανονικής συμμετοχής έξι ξένων ταυτόχρονα.

Τελικά, με επεισοδιακό τρόπο και ένταση μεταξύ των νομικών εκπροσώπων των Απόλλωνα, ΑΕΛ, η συζήτηση μεταφέρθηκε για τις 8 Ιουνίου.

Από πλευράς Πανελευσινιακού παραβρέθηκαν ο πρόεδρος, Σπύρος Δημόπουλος, ο νομικός εκπρόσωπος, Γιώργος Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Δημόπουλος και ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Παλαιολόγος. Η ομάδα της δυτικής Αττικής, άλλωστε, ζητούσε με την έφεσή της να γίνει αποδεκτή η ένσταση, που πρωτόδικα είχε κριθεί μη νόμιμη. Τον Απόλλωνα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Αντώνης Λεβεντογιάννης και ο νομικός, Μηνάς Λυσάνδρου, ενώ από πλευράς ΑΕΛ ήταν παρών ο νομικός, Κωνσταντίνος Συνοδινός. Απούσα ήταν η Κέρκυρα.

Και αν ο Πανελευσινιακός και ο Απόλλων Σμύρνης πήραν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως τις 8 Ιουνίου, επεισοδιακή ήταν η αναβολή της επόμενης υπόθεσης που αφορούσε στην έφεση του Απόλλωνα. Πριν την εκδίκαση οι Λυσάνδρου, Συνοδινός είχαν έντονο διάλογο όταν ο δεύτερος εμφάνισε άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο για να δικάσει, κάτι που ξάφνιασε τον πρώτο…

«Αιφνιδιαστικά ο συνάδελφος σε έναν διαγωνισμό… εξυπνάδας ένα λεπτό πριν συζητηθεί η υπόθεση, εμφάνισε άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο», είπε ο Λυσάνδρου στην έδρα φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε: «Θα το δούμε στα πειθαρχικά, δεν υπάρχει θέμα. Εξυπνάδες εκεί που τους παίρνει. Κατανοώ την ανάγκη της Football League να επικυρώσει τον πίνακα, γιατί η υπόθεση είναι κρίσιμη για τον υποβιβασμό, αλλά και για τον Απόλλωνα, γιατί η 3η θέση ίσως αποδειχθεί προνομιούχος.

Έφερα τον αντιπρόεδρο, γιατί δεν είχα σκοπό να κάνω παράσταση. Έχω υπομνήματα. Αλλιώς θα έχω προετοιμαστεί αν παρασταθώ αυτοπροσώπως και αλλιώς αν συντάξω ένα υπόμνημα. Να δηλωθεί τώρα στα πρακτικά ότι τώρα πήρε την άδεια και θα ζητήσω προθεσμία για υπόμνημα.

Παναγόπουλος: «Μας θίγει όλους»

Ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε από την πλευρά του:
«Η ΑΕΛ εξέδωσε μία ανακοίνωση μετά την πρωτόδικη απόφαση, η οποία θίγει εμένα, τη Δικαιοσύνη, τον κύριο Λυσάνδρου, τον κύριο Λίβα και όλους τους εμπλεκόμενους ότι στήσαμε την υπόθεση. Έχουμε βγάλει ανακοίνωση, οι αδερφοί Δημόπουλοι με στήριξαν. Ανέφερε ότι εσκεμμένα γράψαμε έτσι την ένστασή μας. Μας ενδιέφερε να δικαιωθεί η ένστασή μας. Την έχουμε διατυπώσει με συγκεκριμένο τρόπο για τη συγκεκριμένη παράβαση. Επειδή έτυχε κάποτε να είμαι δικηγόρος του Απόλλωνα υπήρξε συμπαιγνία;».

Στη συνέχεια και σχετικά με την έφεση του Απόλλωνα, ο Λυσάνδρου ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεση, αφού ο Συνοδινός έχει εξασφαλίσει άδεια, με τον πρόεδρο της έδρας να λέει: «Να ακούσουμε και τον ίδιο και να μην τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση». Έτσι, ο Συνοδινός είπε:

«Καταθέτω αναγκαστικά αίτημα αναβολής λόγω αδυναμίας εγκαίρου ενημερώσεως του κυρίου Λυσάνδρου για λήψη άδειας από τον δικηγορικό σύλλογο. Είχαμε μια συζήτηση χθες αν θα γίνει η εκδίκαση ή όχι. Η πρώτη σκέψη ήταν να πάρουμε αναβολή και σήμερα στη μία το μεσημέρι είπαμε ότι θα συζητηθεί. Ο Απόλλων μπορούσε να εκπροσωπηθεί διά νομίμου εκπροσώπου, εγώ δεν είχα αυτή τη δυνατότητα. Τον ενημέρωσα για την άδεια που πήρα και μου είπε: «Τι έκανες, έπρεπε να έχω ενημερωθεί». Σέβομαι απόλυτα τη θέση του και δικαίως το ζητάει ο συνάδελφος».

Ο Λυσάνδρου ακολούθως τόνισε: «Κατανοώ την ανάγκη εκδίκασης. Σκοπός μου δεν ήταν, ούτε να καθυστερήσω, ούτε να κάνω ταχυδακτυλουργικά. Το επιχείρημα περί νομίμου εκπροσώπου δεν στέκει. Ενημερώθηκε το πρωί ότι θα πηγαίναμε έτσι, με παράσταση των νομίμων εκπροσώπων». Έτσι, η Επιτροπή πήρε την απόφαση να δώσει αναβολή εκδίκασης για τις 8 Ιουνίου…

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις