«Μετά την έρευνα της INTERPOL, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η SL2»

Η μη λήψη απόφασης της SL2 για τον ΠΟΤ Ηρακλή προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Παναγόπουλου, που ζητά από την Ε.Ε. της ΕΠΟ να την απειλήσει με αφαίρεση της διοργάνωσης.

Η Super League 2 επέλεξε να αναβάλει τη λήψη απόφασης για την προσφυγή του ΠΟΤ Ηρακλή στα πολιτικά δικαστήρια. Και όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Μπόγκνταν Μάρα, Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος με καταγγελία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τόνισε ότι: «σε κανένα σημείο του ΚΑΠ δεν προβλέπεται, ούτε η δυνατότητα αναβολής, ούτε η εξάρτηση των πειθαρχικών συνεπειών από οποιαδήποτε απόφαση του ΔΔΠ αλλά αντίθετα οι διαδικασίες τρέχουν αυτοδικαίως από την ημέρα κατάθεσης των δικογράφων και για όσο χρόνο δεν αποσύρονται».

Χαρακτήρισε, λοιπόν, την SL2 συνυπαίτια και ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή να απειλήσει τη λίγκα με αφαίρεση της διοργάνωσης. Αναλυτικά:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

1.Του Ioan Bogdan MARA, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, μέλους της ΚΕΠ, κατοίκου Ρουμανίας,
2.Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ” που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ
Της “ΈΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-Super League 2” που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Κύριε Πρόεδρε-Αξιοτιμα μέλη,

Όπως γνωρίζετε, είχαμε καταγγείλει ενώπιον της Super League 2 την αντικανονική προσφυγή της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ στα πολιτικά δικαστήρια και είχαμε ζητήσει την άμεση εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ.

Όμως κατά την χθεσινή συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της SL2 αντί να θέσει προειδοποιητική προθεσμία ενός μήνα στην υπαίτια ΠΑΕ και να της απαγορεύσει την διενέργεια μεταγραφών, ανέβαλε την συζήτηση της υπόθεσης για τις 7 Αυγούστου, προκειμένου να της προσκομίσουν νέα στοιχεία οι δικηγόροι της ΠΑΕ και κυρίως για να κριθεί προηγουμενως η αίτηση ανάκλησης της ΠΑΕ από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ σε κανένα σημείο του ΚΑΠ δεν προβλέπεται, ούτε η δυνατότητα αναβολής, ούτε η εξάρτηση των πειθαρχικών συνεπειών από οποιαδήποτε απόφαση του ΔΔΠ αλλά αντίθετα οι διαδικασίες τρέχουν αυτοδικαίως από την ημέρα κατάθεσης των δικογράφων και για όσο χρόνο δεν αποσύρονται.

ΕΠΕΙΔΗ επομένως η διοργανώτρια αρχή έχει καταστεί πλέον ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ και σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ,οι ευθύνες εφαρμογής των κανονισμών και των αποφάσεων μετατίθενται αποκλειστικά στην ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρότι μέχρι στιγμής έχει αδρανήσει, όπως άλλωστε και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ SL2.

ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να προειδοποιήσετε την SL2 οτι θα της αφαιρέσετε την διοργάνωση του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου, κάτι που άλλωστε θα αναγκασθείτε να πράξετε, όταν πολύ σύντομα μετά την δικαστική παραπομπή των ΠΑΕ που αποκαλύφθηκαν για τις παράνομες δραστηριότητες τους από την έρευνα της INTERPOL, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η ΕΕΠ Α2!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

1. ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ SL 2 ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ,

2. ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΤΙΑ ΕΕΠ Α2 ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ,ΥΨΟΥΣ 50.000€,

3. ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ,

4. ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ,

5. ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΗΝ 18.7.2023, άλλως

5. ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ FIFA ΤΗΝ ΕΠΟ,ΤΗΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΟΤ Ό ΗΡΑΚΛΗΣ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.

ΑΘΗΝΑ 13.7.2023
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ ΔΣΑ 14162, ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις