13/7/1969: Όταν κοκκίνησε η Λάρισα από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου

Στις 13 Ιουλίου 1969 ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, κερδίζοντας το τρίτο μπαράζ με τη Βέροια 2-1, ματς που διεξήχθη στο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Χιλιάδες οπαδοί των ερυθρολεύκων είχαν κατακλύσει τη γειτονική πόλη και στο τέλος πανηγύρισαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Πέτρος Πλαγεράς έχοντας ζήσει την κάθε στιγμή της ερυθρόλευκης τρέλας, εκείνης της ημέρας, θυμάται:

“Όλος ο Βόλος στο πόδι επί μια βδομάδα για το προσεχές μπαράζ στο Αλκαζάρ με τη Βέροια. Πραγματική εκστρατεία 12000 και πλέον οπαδών της ομάδας στη Λάρισα.

Άλλοι με αυτοκίνητα, μοτοσακό, τρένα ακόμη και ποδήλατα. Κοκκίνησε η Λάρισα στη πραγματικότητα. Η εντεκάδα του Ολυμπιακού ντυμένη στα λευκά, μπαίνει στο Αλκαζάρ με τη σημαία του Ολυμπιακού στα χέρια, στις κερκίδες παραλήρημα οπαδών.

Από μπροστά αριστερά: Παππάς, Βελετζάκος, Διακουμής, Από μπροστά δεξιά: Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Δημόπουλος, Τσουκνίδας και στη μέση ο Γιδόπουλος

Ανοίγει το σκορ ο Πασχαλίδης, ισοφαρίζει η Βέροια και στη συνέχεια κερδίζει πέναλτι το εκτελεί ο Ρηγούλιας και στέλνει τον Ολυμπιακό Βόλου στην Α’ Εθνική. Το τι έγινε στο σφύριγμα της λήξης δεν περιγράφεται.

Αγωνίστηκαν οι: Γιδόπουλος, Ρηγούλιας, Τσουκνίδας, Παππάς, Καϊμάκης, Τζίνης, Διακουμής, Πασχαλίδης, Δημόπουλος, Κούγιαλης, Καραηλιού, Βελετζάκος, Μαλάκος.

Ένα απέραντο καραβάνι ξεκινά από Λαρισα για Βόλο. Στο δημοτικό θέατρο Βόλου όλη η πόλη, πάνω από 20.000 κόσμος περιμένουν την ομάδα. Μόλις έρχονται οι παίχτες, τους βγάζουν από το πούλμαν και τους σηκώνουν στους ώμους και τους οδηγούν στα γραφεία της ΕΠΣΘ. Εκεί ξεκίνησε ένα πανηγύρι ως τις πρώτες πρωινές ώρες”.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις