«Γίνεται συγκάλυψη από τον Μπαλτάκο στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού»

Ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από τον πρόεδρο της ΕΠΟ σχετικά με τις διαδικασίες που καθυστερούν για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Άτοπες και αδιανόητες χαρακτήρισε ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τις αιτιολογήσεις του Τάκη Μπαλτάκου για το μπλοκάρισμα των πειθαρχικών διαδικασιών σχετικά με το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού στο οποίο εμπλέκονται και 15 ΠΑΕ (5 της Super League).

«Η δήλωση αυτή είναι άτοπη για πολλούς λόγους. Το γεγονός ότι επεμβαίνει με δήλωση τη στιγμή που το θέμα είναι εκκρεμές στην ποινική και πειθαρχική δικαιοσύνη, μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση. Δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει απόλυτη απόδειξη, πώς μπορεί να γνωρίζει ο κ. Μπαλτάκος ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πλήρους απόδειξης; Μιλάμε για συγκάλυψη εκ του αποτελέσματος με την αρχειοθέτηση τόσων φακέλων. Ο νόμος που εφαρμόζεται προβλέπει την πιθανολόγηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για εσωτερικά ζητήματα; Αυτό είναι αδιανόητο! Μπορεί και στον πρώτο φάκελο να αποβληθεί μια ομάδα αν είναι τόσο σοβαρή παράβαση! Είναι μια προσπάθεια απορρύπανσης από την ΕΠΟ, ίσως συνδυάζεται και με άλλα ζητήματα της ομοσπονδίας, όπως με την κίνηση του κ. Μπαλτάκου να εξασφαλίσει μισθό ενώ δεν προβλέπεται», τόνισε.

«Πιστεύω ότι ο κ. Μπαλτάκος λόγω του ότι έχει υπηρετήσει σε αυτή την ΕΠΟ, θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών των δικών του. Δεν επιτρέπεται σε έναν πρόεδρο της ΕΠΟ να τοποθετείται με τέτοιον τρόπο. Δεν μπορεί να υποδεικνύει!», πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Οι τακτικοί δικαστές θα έπρεπε να βάλουν κάτω τους φακέλους και να κάνουν και οι ίδιοι αυτοτελή έρευνα. Αν δεν έχουν ελεγκτικά εργαλεία είναι διαφορετικό θέμα. Από τη στιγμή που επέλεξαν να υπηρετήσουν στο συγκεκριμένο πόστο, πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Βλέπω ότι δεν έχει γίνει τίποτα και παρότι υπάρχει όλη αυτή η διεθνής έρευνα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της έρευνας στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο πρόβλημα ο τρόπος που λειτουργούν οι δικαστικές επιτροπής της ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ποιότητα των προσώπων», κατέληξε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις