Ασημένια η Καρατσιβή της Νίκης στο Ευρωπαϊκό: «Μετά από σκληρή δουλειά, έφτασε η ώρα της ανταμοιβής» (pics)

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Καρατσιβή της Νίκης Βόλου στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στην πόλη Γκόντολο της Ουγγαρίας

Οι μεγάλες διακρίσεις για την ελληνική αποστολή ήρθαν από τους τελικούς της πρώτης κιόλας ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στην πόλη Γκόντολο της Ουγγαρίας, το βράδυ της Τετάρτης (19/7). Οι Έλληνες κατέκτησαν δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο και είχαν δυο ακόμα καλά πλασαρίσματα στις οκτάδες των τελικών. Αναλυτικά:

Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 μ. επιφάνεια μικτή Α/Γ (με τον Αναστάσιο Μυλωνάκη, τη Βασιλεία Τσιγκόια, τον Γιώργο Καλτσουκαλά και την Ιφιγένεια Τελιούση) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 1:05.96, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών / Γυναικών. Οι αθλητές μας ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, η ελληνική σημαία κυμάτισε στον πιο ψηλό ευρωπαϊκό ιστό και άκουσαν περήφανοι τον εθνικό μας ύμνο.

Σπουδαία επιτυχία και για την Αθανασία Καρατσιβή στον τελικό των 400 μ. επιφάνεια Γυναικών, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την πολύ καλή επίδοση 3:18.17.

Την ιδιαιτέρως τιμητική 4η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Παναγιωτίδης στα 100 μ. επιφάνεια Ανδρών, με 35.70.

Ο Ηλίας Καλφίδης, τέλος, πήρε την 7η θέση στον τελικό των 400 μ. επιφάνεια Ανδρών με 3:08.02.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Πέμπτη (20/7), το πρωί με τους προκριματικούς και το απόγευμα με τους τελικούς της δεύτερης μέρας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ:

Αναστάσιος Μυλωνάκης: «Δώσαμε το 100% και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Μέσα από αντιξοότητες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο απαιτητικό επίπεδο, να φτάσουμε στο πιο υψηλό σκαλί και να σηκώσουμε τη σημαία μας ψηλά».

Βασιλεία Τσιγκόια: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στους οποίους οφείλεται η επίτευξη αυτού του μεταλλίου. Τον προπονητή μου Cesare Fumarola, την ομάδα μου και τον Δημήτρη Τσιίκλη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μου. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για τη στήριξή της».

Γιώργος Καλτσουκαλάς: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σημερινό αποτέλεσμα. Παρά την ατυχία που υπήρξε στο ατομικό μου αγώνισμα, δεν άφησα να με επηρεάσει και κατάφερα να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου στο ομαδικό αγώνισμα».

Ιφιγένεια Τελιούση: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Σήμερα στη μικτή σκυτάλη 4Χ50 ανδρών γυναικών καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο, κάτι που ήταν απρόσμενο για εμένα, καθώς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αγωνίζομαι με αρκετά μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές. Ελπίζω οι υπόλοιπες μέρες να συνεχίσουν με την ίδια ροή και ακόμα καλύτερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου (Κολυμβητικός Όμιλος Καλαμαριάς), τους προπονητές μου, την οικογένειά μου και τα μέλη της Εθνικής ομάδας για τη θερμή υποστήριξή τους».

Αθανασία Καρατσιβή: «Μέσα από σκληρή δουλειά που κάναμε με τον προπονητή μου Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη, έφτασε η ώρα της ανταμοιβής. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλη την δουλειά που έχει κάνει έως τώρα, καθώς και την ομάδα μου για την βοήθειά της. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για τη στήριξη».

Τα συγχαρητήρια από τη Νίκη:

“Αθανασία Καρατσιβή !!!!

Ασημένιο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ στα 400μ επιφάνειας γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια !!!”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις