“Αλαφούζος, Σαββίδης και Μαρινάκης δεν επιτρέψουν να εξαφανιστεί η υπόθεση των στημένων”

Το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι όπως αποκάλυψε το dikisports η τριετής έρευνα των διεθνών Aρχών εμπλέκει άλλες τρεις ελληνικές ομάδες.

“Είμαι αισιόδοξος, αυτοί εμπλέκονται στην υπόθεση”! Ο γνωστός ποινικολόγος και ποδοσφαιρικός παράγοντας, μιλάει στο Sportdog.gr για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και την εμπλοκή πολλών ομάδων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Interpol και η Eurojust, με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar, κατέληξαν ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να ελέγξουν τους αξιωματούχους 5 ΠΑΕ της SL1 και 13 ΠΑΕ της SL2! 

Στα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της αθλητικής υπερεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλου και του προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου, εντοπίζονται αλλοιώσεις αποτελεσμάτων ελληνικών αγώνων μέσω του παράνομου στοιχήματος.

Κατονομάζονται πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 και αποτυπώνονται οι ευθύνες ποδοσφαιρικών παραγόντων της SL2 σε βάθος δυόμιση ετών 9μόνο 4 από τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν αγωνίζονται πλέον στη SL2), διάστημα στο οποίο η Διεθνής Αστυνομία κατέγραψε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών τις παράνομες δραστηριότητες του φερόμενου ως εγκέφαλου και των μελών του κυκλώματος.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, γνωστό ποινικολόγο που έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο με τις αποκαλύψεις του στημένα παιχνίδια, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

“Αυτό θα είναι έκπληξη για εμένα στα στημένα – Υποβιβασμός και διάλυση – Ευτυχώς εμπλέκονται Αλαφούζος, Μαρινάκης και Σαββίδης”

“Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική; Έχω τιμωρηθεί κατ’ επανάληψη όταν έκανα τις καταγγελίες σε συγκεκριμένα παιχνίδια, είμαι βέβαιος ότι αυτούς που έχω καταγγείλει θα τους βρούμε μπροστά μας τώρα. Θα είναι έκπληξη για εμένα αν δεν είναι αυτοί που είχα καταγγείλει τότε -. Ας ψάξει όποιος θέλει τις δηλώσεις μου τότε, που είχα τιμωρηθεί με 20.000 ευρώ πρόστιμα γιατί μιλούσα“, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Κούγιας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υποβιβαστούν οι ομάδες που οι ιδιοκτήτες τους ή οι παράγοντες τους (είτε αφανείς ιδιοκτήτες και χρηματοδότες) συμμετείχαν στο παράνομο στοίχημα. Εγώ και η ΑΕΛ, τότε, ήμασταν άτυχοι γιατί αυτό συνέβη σε μια εποχή που συγκαλύφθηκαν. Το γεγονός ότι ασχολούνται ενεργά και έχουν πάρει θέση Αλαφούζος, Σαββίδης και Μαρινάκης, που με τα ΜΜΕ που έχουν  δεν θα επιτρέψουν να εξαφανιστεί αυτή η υπόθεση, και δεν θα προκύψουν στην απαράδεκτη επιλογή του αθλητικού εισαγγελέα Σπυρόπουλου, να μην παραδώσει τη δικογραφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ενώ κάτι τέτοιο ακριβώς είχε γίνει όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και υφυπουργός ο Γερουλάνος, όταν συνελήφθησαν το 2012 αυτοί του πρώτου Κοριόπολις με τις ηχογραφήσεις συνομιλιών, στην προανακριση που διενήργησε η Πόπη Παπανδρέου και, τότε, μέσα σε μια εβδομάδα η ποινική δικογραφία παραδόθηκε στους αθλητικούς δικαστές, τότε της Σούπερ Λιγκ 1 και στην Επιτροπή Εφέσεων και στους αθλητικούς δικαστές της, τότε, Φούτμπολ Λιγκ.

Όλες οι ομάδες των οποίων οι παράγοντες στοιχημάτισαν, υποβιβάστηκαν και διαλύθηκαν. Δυστυχώς για λόγους ψηφοθηρικούς και μόνο επανάφερε η Σούπερ Λιγκ 2 τότε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες με νομοθετική ρύθμιση ο Γιάννης Ιωαννίδης. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν πρέπει να το επιτρέψουν όλες οι καθαρές ομάδες“.

Πώς περιμένετε να εξελιχθεί η υπόθεση;

“Έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της εμπλοκής των Αλαφούζου, Μαρινάκη και Σαββίδη, ότι αυτό το νέο σκάνδαλο (που σημειωτέων αποτελεί αντικείμενο διερευνήσεων της ευρωπαϊκής αστυνομίας και δικαιοσύνης), δεν θα συγκαλυφθεί από τους Έλληνες εισαγγελείς γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι ευρωπαίοι εισαγγελείς. Και δεν θα καλυφθεί από Έλληνες δικαστές γιατί δεν θα τον επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις