Παράνομο στοίχημα: Το πρώτο έγγραφο για πειθαρχική έρευνα σε 18 ΠΑΕ

Έγινε το πρώτο βήμα για την πειθαρχική έρευνα της εμπλοκής 18 ΠΑΕ στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος “Δικογραφϊες”, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χ.Κωτουλόπουλος απέστειλε έγγραφο στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κ.Σπυρόπουλο, με το οποίο ζητεί τα νέα στοιχεία για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων.

Ο κ.Κωτουλόπουλος ανέσυρε από το αρχείο 109 φακέλους της Sportradar και θα τους συσχετίσει με τις νόμιμες υποκλοπές της Interpol, τα κινητά και τα ψηφιακά μέσα που κατέσχεσε η Οικονομοκη Αστυνομία και τα άλλα ευρήματα που βρίσκονται ήδη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Προς το παρόν ο κ.Σπυρόπουλος, που διενεργεί την προκαταρκτική, δεν έχει απαντήσει. Ανώτατες δικαστικές πηγές παρατηρούσαν ότι η πειθαρχική έρευνα είναι ανεξάρτητη της ποινικής και η Εισαγγελία οφείλει να συνδράμει στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Παρόμοια άποψη τεκμαίρεται και για την Αρχή Ξεπλύματος, η οποία είναι αποκλειστικά αρμόδια για το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών και για ενδεχόμενη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ.Βουρλιώτης, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο κ.Σπυρόπουλος αποστείλει αντίγραφα της προκαταρκτικής.

dikisports

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις