Αναβολή για την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για το AEL FC ARENA

Αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη πήρε η συζήτηση για τη συμφωνία μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και άλλων φορέων για τη χρήση του AEL FC ARENA από την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ.

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, ανακοίνωσε ότι τη νέα σεζόν η ομάδα θα παίζει στο ARENA ενώ λίγες ώρες αργότερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι: «Μετα από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, με όλες τους εμπλεκόμενους, ο Δήμος Λαρισαίων, κινούμενος εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και με ορθολογισμό, κατέληξε σε συμφωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

 

Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει: Την επιστροφή της ιστορικής ΑΕΛ στο σύγχρονο αυτό γήπεδο.
Την χρήση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς της πόλης και του Δήμου. Τη χρήση μέρους των γραφείων των εγκαταστάσεων για υπηρεσίες και δομές του Δήμου

Το θέμα της συμφωνίας ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ωστόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση για να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος ο οποίος ξεκίνησε αναφέροντας το ιστορικό των συμφωνιών για τη δημιουργία του γηπέδου και τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να εγκριθεί η συμφωνία καθώς προέχουν οι ανάγκες της ομάδας εν όψει και της νέας σεζόν. Τόνισε ότι ο Δήμος στην ουσία μπαίνει ως εγγυητής για την Intrum,  νοικιάζοντας γραφειακούς χώρους στο ARENA και κάνοντας χρήση για συναυλίες και άλλες δραστηριότητες έναντι 55 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως πρόκειται για μια «καθαρή συμφωνία» που αποτελεί «σημαντική προσφορά» στην ομάδα της πόλης.

Επι του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία εμπλέκονται τέσσερις πλευρές και χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή συνεδρίαση τονίζοντας πως αν η συμφωνία οδηγηθεί σε «ναυάγιο» τότε και η χρήση του γηπέδου απο την ομάδα οδηγείται σε «ναυάγιο». Ο κ. Νταβέλης απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε πως «κρίνεστε όχι μόνο για το αν η ομάδα μπορεί να παίζει στο γήπεδο αλλά και αν η ομάδα μπορεί να μεγαλουργήσει και το κοινό της να είναι ευτυχισμένο» και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας πως «αν μας δώσετε τη δυνατότητα να παίξουμε στο ARENA θα κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».

Τελικά το θέμα θα συζητηθεί σε κατ’ επείγουσα συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο των δύο πιλότων που έχασαν νωρίτερα τη ζωή τους όταν συνετρίβη το Canadair την ώρα που επιχειρούσε σε κατάσβεση πυρκαγιάς.

ΠΗΓΉ: larissanet.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις