Είχαν αφήσει να «λιάζονται» οι βόμβες των F-16 που εξερράγησαν στη Νέα Αγχίαλο

Νέα τροπή στις έρευνες για τις εκρήξεις που έγιναν σε αποθήκη πυρομαχικών σκορπώντας τρόμο στη Νέα Αγχίαλο το απόγευμα της Πέμπτης (28/7). Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού διερευνούν πρώτα από όλα σε ποιο σημείο βρίσκονταν τα βλήματα που εξερράγησαν, σπέρνοντας τρόμο αλλά και προκαλώντας πολλές ζημιές στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πιθανό σενάριο που εξετάζουν είναι οι βόμβες να ήταν εκτός της αποθήκης πυρομαχικών. Από προκύπτει από τους δύο κρατήρες που βρέθηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τις εκρήξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο ντάνες πυρομαχικών που βρίσκονταν εκτός της αποθήκης πυρομαχικών με βόμβες γενικής χρήσης ΜΚ82 (500 λιβρών) και Μ64. Οι τελευταίες φέρεται να μη χρησιμοποιούνται πλέον από τα F-16.

πυρομαχικα, βομβες, βληματα,εκρηξη, νεα αγχιαλος, μ64

Αν και αρκετές φορές αφήνονται βλήματα εκτός των αποθηκών – τα συγκεκριμένα ήταν βόμβες γενικής χρήσης – ερωτήματα ανακύπτουν πώς και γιατί ήταν εκτός εν μέσω συνθηκών καύσωνα και υψηλού κινδύνου για φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.

Γιατί είναι αλλιώς να μένουν εκτός αποθηκών τον χειμώνα και αλλιώς το καλοκαίρι και μάλιστα στον καύσωνα.

πυρομαχικα, βομβες, βληματα,εκρηξη, νεα αγχιαλος, m82

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι πυροτεχνουργοί που διεξάγουν την έρευνα. Μάλιστα, την περιοχή «σκανάρει» drone με ειδική κάμερα, εντοπίζοντας πού έχουν σκορπιστεί τα θραύσματα μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις