«Γι’ αυτό ψηφίσαμε υπέρ της παραχώρησης του γηπέδου Άλλης Μεριάς στον Βόλο ΝΠΣ»

Μοιράσου το άρθρο

Η θετική ψήφος της δημοτικής παράταξης “Βόλος, Έξυπνη Πόλη” για να παραχωρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς, στον Ερασιτέχνη ΝΠΣ Βόλος, προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις, κυρίως στην οικογένεια της Νίκης Βόλου καθώς η θετική ψήφος “εκφράστηκε” μέσω του προέδρου της Ερασιστεχνικής, Στέργιου Φάτση. Αν και ήταν παραταξιακή απόφαση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εντούτοις οι οργανωμένοι της Νίκης Βόλου εξέφρασαν την άποψη ότι κανένα πολιτικό παιχνίδι δεν πρέπει να παίζεται στις πλάτες της ομάδας, ειδικά όταν αβαντάρεται ο μεγαλύτερος εχθρός του συλλόγου.

Ο συνδυασμός της Ν. Καπούλα αναφέρει για το θέμα:

“Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα αναφορικά με την στάση της παράταξής μας “Βόλος, Έξυπνη Πόλη”, για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Άλλης Μεριάς, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σας πληροφορούμαι ότι:

– Στην πρόταση για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Άλλης Μεριάς, προς το Δ.Σ. Βόλου, αναφέρεται αυτολεξεί: “Προτείνουµε την παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Άλλης Μεριάς, που αποτελούνται από το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου µε χώρους αποδυτηρίων και γυµναστηρίου, γήπεδο 8χ8, γήπεδο 5χ5, γήπεδο µπάσκετ και χώρους αποδυτηρίων στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωµατείο µε την επωνυμία ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» για χρονικό διάστηµα δώδεκα (12) ετών. Ορίζεται ότι το ως άνω σωµατείο αναλαµβάνει τις κάτωθι δεσµεύσεις:

α) ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, χλοοτάπητα, περιβάλλοντα χώρο) µε δικές του δαπάνες µε σκοπό την κοινή ωφέλεια των δηµοτών,

β) τήρησης καθηµερινού ωραρίου ελεύθερης πρόσβασης στους προαναφερόµενους αθλητικούς χώρους των δηµοτών της Άλλης µεριάς για την άθλησή τους,

γ) παραχώρησης των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς αντάλλαγμα για τη διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήµατος του αθλητικού Συλλόγου µε την επωνυµία «ΙΑΣΩΝ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ», για δράσεις του σχολείου Άλλης Μεριάς και για συναφείς ανάγκες τόσο του ∆ήµου Βόλου όσο και των νοµικών προσώπων του, κατόπιν συνεννόησης µε το σωματείο µε την επωνυµία «ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης οι δαπάνες υδροδότησης και ηλεκτροδότησης βαρύνουν το Σωµατείο”.

– Εκ μέρους της παράταξής μας παραβρέθηκε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνάδελφός μας Στέργιος Φάτσης, μεταφέροντας τη συλλογική απόφαση να υπερψηφίσουμε την αξιοποίηση του χώρου και εφόσον εξακριβώσαμε ότι δεν υπήρχε άλλο ερασιτεχνικό σωματείο που ναενδιαφέρεται για τον εν λόγω χώρο. Ως παράταξη ψηφίσαμε διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που αφορούσαν την χρήση και αξιοποίηση των αθλητικών και λοιπών εγκαταστάσεων της πόλης μας από ερασιτεχνικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους προς όφελος των παιδιών, της νεολαίας και ευρύτερα των συμπολιτών μας.

-Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ προσπάθησαν να ερμηνεύσουν «πολιτικά» τη ψήφο της παράταξής μας θα πούμε γι άλλη μια φορά πως δεν χρειάζεται να κοπιάζουν τόσο πολύ. Είμαστε έξι δημοτικοί σύμβουλοι που όλα αυτά τα χρόνια αποφασίζαμε με βάση το όφελος της πόλης. Διαφωνήσαμε σε θέματα που θα έβλαπταν την πόλη και συμφωνήσαμε σε αυτά που ήταν κοινής ωφέλειας. Με λίγα λόγια αποτυπώσαμε στις αποφάσεις μας την κοινή λογική. Συνεπώς στην εν λόγω πρόταση συνυπολογίσαμε τα εξής:

– Δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος

-Προβλέπεται ρητά και ξεκάθαρα η παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα στον αθλητικό σύλλογο της Άλλης Μεριάς

-Προβλέπεται ρητά και ξεκάθαρα η παραχώρηση στο σχολείο της Άλλης Μεριάς

-Προβλέπεται ρητά και ξεκάθαρα η δυνατότητα άθλησης στους κατοίκους της Άλλης Μεριάς

-Υποχρεώνεται ο παραχωρησιούχος να ανακαινίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις με δικές του δαπάνεςκαι να πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα

Διευκρινίζουμε πως όλα τα παραπάνω αφορούν σε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και όχι σε επαγγελματικό αθλητικό σωματείο.

Παραθέτουμε όλα τα παραπάνω συμμετέχοντας,καλοπροαίρετα όπως πάντα, στο δημόσιο διάλογο με ξεκάθαρη θέση από πλευράς μας όταν κάποιοι βαδίζουν χωρίς επιχειρήματα σε επικίνδυνες ατραπούς. Ατραπούς που από όποιον και αν προέρχονται δε θα τις ακολουθήσουμε..”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις