Παγκόσμιο Καλλιτεχνικής Κολύμβησης: Ασημένια η Βολιώτισσα Καλτσογιάννη

Έγραψαν ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης τα λατρευτά κορίτσια μας, τα υπέροχα τέκνα της Εθνικής Ελλάδας, στον Τελικό του Μικτού Κόμπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, το βράδυ του Σαββάτου (2/9), τέταρτης και προτελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, κατακτώντας ένα ιστορικό ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Η ομάδα μας έκανε μια καταπληκτική εκτέλεση του προγράμματός της και βαθμολογήθηκε με 229,7063 β. που την έφερε στη δεύτερη θέση στον κόσμο, αφήνοντας πίσω ομάδες από παγκόσμιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Αν δεν είχαν, μάλιστα, έναν βαθμό βάσης, τα κορίτσια μας θα έπαιρναν χρυσό, αλλά η διάκριση παραμένει τεράστια με την άνοδο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Την τρομερή ομάδα μας αποτελούσαν οι εκπληκτικές Αντωνία Μπόκου, η Βολιώτισσα αθλήτρια του ΝΟΒΑ Νικολέττα Καλτσογιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Αργυρίνα Κοντού, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου, Δανάη Τσαπραλή, Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά. Αναπληρωματική ήταν η Βολιώτισσα Μάριεμ Μαμπρούκ, αθλήτρια του ΝΟΒΑ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε τελικά η Ιαπνωνία με 242,4022 βαθμούς και το χάλκινο η Ισπανία με 228,4660 β.

Τις απονομές των μεταλλίων έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της World Aquatics Κυριάκος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Λίζα Σκοτ.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Ταμίας στο ΔΣ της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαντώνης.

Οι εξέδρες του κολυμβητηρίου ήταν και πάλι κατάμεστες από κόσμο.

Αύριο Κυριακή (3/9), τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το πρωί στις 9:30, αγωνίζονται οι Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου, στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου και το απόγευμα, στις 6:30, η Εθνική μας στον Τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις