Χρυσό το ελληνικό Ντουέτο στην πιο ψηλή κορφή του κόσμου (pics)

Κορίτσια μάλαμα, καμάρια της Ελλάδας που μας κάνουν περήφανους σε όλο τον κόσμο. Με τα πιο χρυσά γράμματα έγραψαν μια ακόμη σελίδα στις επιτυχίες της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και του ελληνικού υγρού στίβου γενικότερα οι Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων /Κορασίδων, κατακτώντας την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου.

Το εκπληκτικό ελληνικό Ντουέτο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση το πρωί της Κυριακής (3/9), τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον Τελικό, βαθμολογήθηκε με 262,3962 β. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  Έτσι οι δυο νεαρές Ελληνίδες ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, είδαν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό, ενώ μοίρασαν και ρίγη συγκίνησης στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη. Χρυσό μετάλλιο μαζί τους πήρε και η αναπληρωματική στο Ελεύθερο Ντουέτο Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη.

Είναι το πρώτο χρυσό στην ιστορία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και δεύτερο μετάλλιο συνολικά. Και τα δυο επιτεύχθηκαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση (θυμίζουμε, το ασημένιο κατέκτησε η Εθνική στο Μικτό Κόμπο).

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο κατέκτησαν οι Γιαπωνέζες Μανάμι Ντόντο / Νάο Σιραχάσε με 261,5703 και το χάλκινο οι Αμερικανίδες Γκιζάλ Αγκμπάρ / Κανάκο Φιλντ με 260,8923 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Τις απονομές έκανε -γεμάτος περηφάνια, φυσικά- ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της World Aquatics Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 18:30, στον τελευταίο τελικό της διοργάνωσης, αυτόν του Ελεύθερου ομαδικού, μετέχει η Εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις