Παγκόσμιο Καλλιτεχνικής: Δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων η Ελλάδα (pics)

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (3/9) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων / Κορασίδων, στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη όπου η Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε τη 2η θέση στον πίνακα μεταλλίων, μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις και δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα άσημένιο.

Στον τελευταίο τελικό του προγράμματος, αυτόν του Ελεύθερου Ομαδικού, η Εθνική μας ομάδα πήρε την 6η θέση. Οι Αντωνία Μπόκου, Αναστασία Καραγιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου, Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά και η Βολιώτισσα αθλήτρια του ΝΟΒΑ Νικολέττα Καλτσογιάννη βαθμολογήθηκαν με 254,8488 β.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιαπωνία με 299,2097 β., το ασημένιο η Ισπανία με  288,3943 β. και το χάλκινο οι ΗΠΑ με 282,2878 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον Τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού ΕΔΩ.

Τις απονομές έκαναν η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της World Aquatics Λίζα Σκοτ και η εκπρόσωπος του αθλήματος στο μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τσέριλ Γκίμπσον.

 

2η ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη διοργάνωση με δύο ιστορικά μετάλλια, ένα χρυσό στο Ελεύθερο Ντουέτο με τις Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου και ένα ασημένιο της Εθνικής ομάδας στο Μικτό Κόμπο, που την έφεραν 2η στον πίνακα μεταλλίων πίσω από την πρώτη Ιαπωνία. Δείτε, πάνω, στις φωτος και τον σχετικό πίνακα.

ΤΟ GALA

Στο φινάλε της διοργάνωσης έγινε και το εντυπωσιακό Gala, με τις ομάδες να παρουσιάζουν ελεύθερες χορογραφίες στο νερό, εμπνευσμένες από την παράδοση και την κουλτούρα τους και με το ελληνικό συρτάκι να ξεχωρίζει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις