«Κάποιοι νταραβερτζήδες θεώρησαν βολικό τον Βόρειο Όμιλο»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις τρομερές καταστροφές στη Θεσσαλία, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την Super League 2.

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Νταβέλης
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών και την συμπαράστασή μας σε όλους όσους πλήττονται. Στην ΑΕΛ σαν κοινωνικός φορέας σχεδιάζουμε κάποιες δράσεις. Είμαστε μία αποκλεισμένη πόλη. Για να πας στις συνοικίες που πλήττονται, χρειάζεται βάρκα ακόμη και σήμερα, μία εβδομάδα μετά την παύση της βροχόπτωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, θες να προσφέρεις και δεν μπορείς. Είμαστε ακόμη δεσμευμένοι.
Ξεχνούμε την Θεσσαλία που ξέραμε, μιλάμε για μία άλλη, γιατί κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες αυτής της καταστροφής. Ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Αλλά και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, επίσης, πλήττονται ανεπανόρθωτα. Ολόκληρες βιομηχανίες, εμβληματικές, έχουν βυθιστεί. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι έχουμε υποστεί μία τραγωδία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωθούμε ξανά όρθιοι και αυτό θα κάνουμε. Τις πρώτες ημέρες το εμφιαλωμένο νερό και τα αντικουνουπικά ήταν άκρως αναγκαία. Σιγά σιγά κάποια πράγματα βελτιώνονται. Το νερό μέσα στην πόλη είναι σε καλό επίπεδο. Κάποια ξηρά τροφή και ρούχα, ίσως, τώρα να είναι χρήσιμα. 03.15 το νερό μπήκε στα σπίτια τους και πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο» τόνισε και συνέχισε:
«Θα σας πω σαν πολίτης αυτής της χώρας τι με ενόχλησε. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε φιλότιμο. Δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι, μας κάνουν καχύποπτους. Οταν βλέπεις, όμως, ότι υπάρχει ένα χάος μεταξύ των εξαγγελιών και του τι γίνεται, ενοχλείσαι. Εγώ θα φύγω από την κριτική που γίνεται για τα έργα υποδομής. Είναι δυνατόν η Λάρισα να είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη παρέμβασης, η στρατιωτική πρωτεύουσα, και να λαμβάνει εντολή την 3η ημέρα του φαινομένου; Περίμενε μία εντολή που έλαβε καθυστερημένα. Θέλω να σχολιάσω για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Αυτά θα πρέπει να απαντηθούν. Θεωρώ ότι αν ο στρατός έμπαινε πιο έγκαιρα θα ήταν αλλιώς.»
Για τους δύο ομίλους της Super League 2 και για το γεγονός ότι ο Αιολικός και ο Λεβαδειακός πήγαν στον Βόρειο Όμιλο σημείωσε: 
«Είμαι από τους νεότερους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Προσπαθώ να αντιλαμβάνομαι. Θα σας πω τι έχω καταλάβει. Πήραμε μία ομόφωνη απόφαση, ότι ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνεται με γεωγραφικά και ιστορικά κριτήρια.
Ότι ο Διαγόρας ήταν πέρσι στον Βόρειο Όμιλο ήταν για γέλια. Είναι η πιο βρώμικη κατηγορία της Ευρώπης. Εγώ τους είχα πει, αν δεν κάνουμε κινήσεις που να δείχνουμε την διαφάνεια και την συνέπεια μας, το παιχνίδι είναι χαμένο. Ούτε φέτος ξεκινήσαμε καλά. Κάποιοι κύριοι, νταλαβερτζήδες τους λέω εγώ, για λόγους που θα καταλάβετε στη συνέχεια, θεώρησαν ότι ο Βόρειος Όμιλος ήταν βολικός γι’ αυτούς.
Εγώ τιμώ τις ομάδες. Οποιοσδήποτε μπαίνει σαν εισβολέας, όπως ο Λεβαδειακός, δεν μπορείς να τον βλέπεις με συμπάθεια. Ακούσαμε τον κ. Κομπότη να λέει «τελειώσαμε, πάμε να φύγουμε». Όταν λέγονται και όταν ακούγονται κάποια πράγματα προσβάλλονται οι υπόλοιποι. Προσωπικά δεν μου προκαλεί εντύπωση. Επίσημα, οι λόγοι που έφεραν Λεβαδειακό και Αιολικό στον Βόρειο Όμιλο, ήταν επειδή ο ΟΦΙ αποχώρησε από τον Νότιο Όμιλο και υπήρχαν τρεις αιτήσεις για αντικατάσταση. Ο Τηλυκράτης, που ήταν στον Βόρειο Όμιλο, ξαφνικά, αποφάσισε να πάει στον Νότιο. Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανόητο. Ο,τι μαγειρεύεται δεν σημαίνει ότι θα γίνει φαγητό στο τέλος. Εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις