Λέσχη Φιλάθλων Βόλου: “Σαν σήμερα η ΒΟΛΑΡΑ το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της”

16 Σεπτεμβρίου 2017 ο Βόλος έδωσε το πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ονομασία. Το ίδιο καλοκαίρι ομάδα επενδυτών από την Κατερίνη είχε “μετακομίσει” στην ΕΠΣΘ τον σύλλογο της Πύδνας Κίτρους και είχε αλλάξει το όνομα σε ΝΠΣ Βόλος.

Το πρώτο του παιχνίδι με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αλμυρού για τον θεσμό του Κυπέλου της τοπικής Ένωσης, θυμήθηκαν οι οργανωμένοι του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λέσχης Φιλάθλων Βόλου:

“Σαν σήμερα στις 16/9/2017, η ΒΟΛΑΡΑ έπαιξε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της!!!

Ήταν λοιπόν 16 Σεπτεμβρίου του 2017 και ο νεοσύστατος τότε Βόλος ΝΠΣ, αντιμετώπισε για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ τον Γ.Σ.Α. στον Αλμυρό, με τους κυανέρυθρους να επικρατούν 0-1 με γκολ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου. Ιστορικό ματς, που συνοδεύτηκε με πρόκριση, για μία ομάδα που στην συνέχεια θα τα σάρωνε όλα στο πέρασμά της!

Ο αγαπημένος Χουάν Φεράντο, προπονητής τότε του Βόλου, που τον πήρε από την Γ΄ Εθνική και τον ανέβασε στην Super League, χρησιμοποίησε τους Μπουργάνη, Παπαδόπουλο (66’ λ.τρ. Ηλιάδη), Τζελίδη, Πιαστόπουλο, Δημηνά, Ζέρη, Κυπαρίσση (61’ Πέντα), Δερμιτζόγλου, Μηλιώτη (57’ Παπουτσή) και Μελισσόπουλο. ‘Ηταν η πρώτη 11άδα της Βολιώτικης ομάδας, που φυσικά δεν ιδρύθηκε για να παίζει στην Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα σε χρόνο ρεκόρ ανέβηκε στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, καταφέρνοντας σε 21 μήνες μετά την ίδρυση της να πάρει πολύ εύκολα την άνοδο για την Super League! Απίστευτο και όμως Βολιώτικο!!!

Από την περίοδο 2019-20 ο Βόλος κοσμεί την SL 1 με την παρουσία του, με κορυφαία στιγμή την είσοδο στα play-off πέρυσι. Και η ιστορία συνεχίζεται βάζοντας πλώρη για νέες κατακτήσεις…”

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις