Παναθηναϊκός πέντε αστέρων στο Αγρίνιο | Τα highlights (video)

Μ’ ένα απολαυστικό ρεσιτάλ του Μπερνάρ Ντουάρτε, αλλά και με σοβαρότητα και… ευρωπαϊκή στόφα, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απόψε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 χάρη σε χατ τρικ του Βραζιλιάνου άσου (!), το παρθενικό φετινό γκολ του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα και μία κεφαλιά του Μάγκνουσον στο 93′.

 

Η αποψινή νίκη είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, ενώ ο Μπερνάρ πέτυχε τρία γκολ για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2013 και την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε… άκοπα όσο και εμφατικά το «τρία στα τρία» στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος (με 9-0 συντελεστή τερμάτων) και ταυτόχρονα κράτησε δυνάμεις και έκανε διαχείριση ενόψει της πρεμιέρας στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Βιγιαρεάλ την προσεχή Πέμπτη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο του ματς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα και ήλεγξε το ρυθμό, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό με πεντάδα στα μετόπισθεν και άμυνα χώρου πίσω από τη μπάλα.

Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό με τον Βιλένα να παίρνει τη μπάλα από τον Παλάσιος αλλά να σουτάρει πάνω στον Οικονόμου. Αμέσως μετά κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Μαντσίνι είδε την κίνηση του Χουάνκαρ αυτός γύρισε υποδειγματικά τη μπάλα στο χώρο προς τον Μπερνάρ που πλάσαρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι και με τη βοήθεια του δοκαριού την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο ανοίγοντας το σκορ στο 13’ (0-1).

Ο Παναιτωλικός απείλησε για μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο με τον Πέρεζ να «τρυπάει» τον άξονα του Παναθηναϊκού στο 23’ αλλά το σουτ του κόντραρε στον Μάγκνουσον και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, με τον Μπερνάρ να δέχεται μπλοκ δύο φορές (29’) σε ισάριθμα σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, ενώ η σέντρα σουτ του Παλάσιος στην εξέλιξη της φάσης να περνάει άουτ. Στο 32’ ο Ιωαννίδης με τρομερή ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους όμως το σουτ που πραγματοποίησε βρήκε στο γόνατο του Ντουάρτ.

Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά παρά την ελληνορωμαϊκή λαβή του Μαλή αλλά ο Καπίνο έσωσε τη μπάλα, με τον Παλάσιος να σουτάρει άουτ στην εξέλιξη της φάσης (33’).

Δέκα λεπτά αργότερα το σουτ του Μαντσίνι πέρασε άουτ, μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 45+1’ ο Μπερνάρ υποδέχτηκε τη μπάλα από έξοχο πάτημα/στρώσιμο του Ιωαννίδη και έγραψε το 0-2, στο ιδανικό τάιμινγκ, ακριβώς πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο (48’) ο Ιωαννίδης έδωσε έξοχα στον Παλάσιος που προσπάθησε να του την ξαναδώσει αλλά κόπηκε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή, ενώ στο 51’ ο Καπίνο απογειώθηκε για να αποκρούσει την κεφαλιά του Μάγκνουσον από τη μικρή περιοχή μετά από φάουλ του Μπερνάρ.

Στο 53’ ο Τορεχόν αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Χουάνπι για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Χουάνπι δύο λεπτά αργότερα είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε άουτ, τη στιγμή που ο Σούρερ είχε τροποποιήσει το σχηματισμό του Παναιτωλικού σε 4-4-2.

Ο Μπερνάρ, ωστόσο, το είχε πάρει… προσωπικά και με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65’ διαμόρφωσε το 0-3, περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος του Καπίνο.

Στο 74’ ο Καρέλης αστόχησε από πλάγια αριστερά για να σημειώσει το γκολ της τιμής από πλευράς Παναιτωλικό, ενώ στο 84’ ο Σενγκέλια έβαλε τρικλοποδιά στον Σπόραρ μέσα στην περιοχή και μετά από έλεγχο του VAR δόθηκε το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ στο 86’ και διαμόρφωσε το 4-0 για τον Παναθηναϊκό που είχε και δοκάρι με τον Βιλένα για ένα πέμπτο γκολ στο 90’, το οποίο σημείωσε ο Μάγκνουσον με κεφαλιά στο 93′ κάνοντας το 5-0!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ / 5-4-1): Καπίνο, Λιάβας (56’ Φ. Ντουάρτε), Μαλής, Οικονόμου, Π. Ντουάρτε, Τορεχόν, Πέρες, Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Μπαλτασάρα, Ντίαζ (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (76’ Πέδρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (64’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις