Πρόκριση από τα 11 μέτρα για τη Νίκη στη Ζάκυνθο

Η Νίκη χωρίς να φορτσάρει κατάφερε και πήρε την πρόκριση στη Ζάκυνθο κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 1-0, χάρη σε γκολ πέναλτι του Μιράντα στο 80’.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες στα καρέ του Οικονομάκη. Η Ζάκυνθος αγωνίστηκε με στόχο να οδηγήσει το ματς αρχικά στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι ώστε να είχε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης όμως η ανατροπή του Πολίτη και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιράντα, χάλασαν τα σχέδια του Στάθη Καραμαλίκη.

Έτσι παρατάχθηκε η Νίκη

Την εστία υπερασπίστηκε ο Γκαραβέλης, με τους Αναστασίου και Κάσσο να καλύπτουν το αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Στίκας και Ανδρέου, με τον Κυριακίδη σε ρόλο αμυντικού μέσου. Παναγιωτίδης και Γαβριηλίδης αγωνίστηκαν στον άξονα δεξιά και αριστερά του Κυριακίδη. Τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Πολίτης και την αριστερή ο Μιράντα. Μοναδικός προωθημένος ο Χρήστος Τζιώρας.

Κυρίαρχη αλλά χωρίς ουσία η Νίκη

Από το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας με υπομονή την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι περίμεναν κάτω από τη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση.

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης η βολιώτικη ομάδα απείλησε την εστία του Οικονομάκη, όταν ο Κυριακίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 17’ το απευθείας σουτ του Τζιώρα σε σέντρα του Μιράντα κόντραρε στον Τσίγκρηλα και απομακρύνθηκε

Με τη Νίκη να συνεχίζει να έχει την μπάλα στα πόδια της συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στον 31′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμη μία φορά με αξιώσεις στα καρέ του Οικονομάκη όμως το σουτ του Τζιώρα σε γύρισμα του Παναγιωτίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα οι νησιώτες απείλησαν για πρώτη φορά τα καρέ του Γκαραβέλη. Ο Νικολόπουλος γύρισε όμορφα στην περιοχή όμως η κεφαλιά του Γουσέτη δεν βρήκε στόχο.

Στο 38’ ήταν η σειρά του Μιράντα να δοκιμάσει να απειλήσει ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη έχασε τη σημαντικότερη ίσως ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Κυριακίδης γέμισε με φάουλ από τον χώρο του κέντρου, ο Τζιώρας δεν έπιασε «γεμάτη» την προβολή με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Για τη Νίκη ήταν η πρώτη φάση και του δευτέρου ημίχρονου. Ο Κυριακίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, μετά την απομάκρυνση η μπάλα στρώθηκε στον Μιράντα, όμως το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ.

Στο 53’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι, όταν ο Γαβριηλίδης τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε καθαρά, όμως ο κ. Στάμος έδειξε «παίζετε». Έξι λεπτά  αργότερα ο Πολίτης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Κάσσου όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Από τα έντεκα μέτρα κρίθηκε η πρόκριση

Με τη Νίκη να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι και το 79’ όταν ο κ. Στάμος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Πολίτη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιράντα που με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα μέτρα.

Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-2 όταν ο Κυριακίδης έστρωσε στον Σκεντεράι, με το σουτ του τελευταίου να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οικονομάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες καθώς η Ζάκυνθος δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση στο γκολ του Χοσέτε Μιράντα.

Στην επόμενη φάση η Νίκη αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ Βάρδας εκτός έδρας. Τα παιχνίδια της 4ης φάσης είναι προγραμματισμένα για τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Μούστα, Σούρμπης (63’ Ντούκας), Νικολακόπουλος, Τσίγκρηλας, Γουσέτης (63’ Τσουκαλάς), Λιβέρης (69’ Κάρδαρης), Νικολίτσας (87’ Αγκαράι), Λάμπογλου (46’ Κακολύρης), Τσιμέλι, Μεντής

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (77’ Κρητικός), Γαβριηλίδης (59’ Λίταινας), Μιράντα, Πολίτης (86’ Σκεντεράϊ), Τζιώρας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις