Άλωσε το Πανθεσσαλικό ο Αστέρας Τρίπολης – Βυθίστηκε στη βαθμολογία ο Βόλος (vids)

Ο Αστέρας Τρίπολης, με γκολ των Μιριτέλο (7΄) και Γκρόζντανιτς (22΄) επικράτησε 2-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο με τον Βόλο να ξυπνά στο δεύτερο αλλά η προσπάθεια έμεινε ημιτελής καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρουιγέ.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Αστέρας Τρίπολης το παιχνίδι στο α΄ημίχρονο.

Οι Αρκάδες επέβαλαν την κυριαρχία τους και προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, στην πρώτη τους τελική προσπάθεια.

Έπειτα από σέντρα του Καρμόνα και κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Ασλανίδη, ο Μιριτέλο πήρε το…ριμπάουντ και με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων (0-1).

Μονόλογος του Αστέρα και 0-2

Το γρήγορο γκολ του Αστέρα δεν άλλαξε την εικόνα του ματς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο κι έπειτα από μια χαμένη ευκαιρία με σουτ του Μπαρτόλο που κατέληξε άουτ στο 16΄, ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 22΄.

 

Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκρόζντανιτς νίκησε δύο αντιπάλους (Λούνα – Τσοκάνη) στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Ο Βόλος δυσκολευόταν όχι μόνο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει, αλλά και να αναπτυχθεί ορθολογικά, με τους παίκτες του Αστέρα να πιέζουν ψηλά και να είναι καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Τρεις αλλαγές ο Μπράτσος

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπράτσος προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι πέρασαν οι Κόμπα, Γκλάβσιτς, Μαχαίρας κι αποχώρησαν οι Ασλανίδης, Μπερτόγλιο και Ντέλετιτς.

Πέναλτι και 1-2

Στο 54΄ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Μετά από κόρνερ του Κορνέτ ο Παπαδόπουλος έκανε άστοχο έξοδο και χτύπησε άγαρμπα τον Σιέλη που πήδηξε για κεφαλιά με τον τζήλο να δείχνει την άσπρη βούλα.

Παρεμπιπτόντως, ο Σιέλης αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο κι έδωσε την θέση του στον Τάχατο.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τρουιγιέ στο 59΄ με τον Παπαδόπουλο να πέφτει στη σωστή γωνία και να διώχνει με το αριστερό χέρι ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-2).

Οι γηπεδούχοι πήραν τα…πάνω τους και στο 64΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν κεφαλιά του Γκαρσία από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε εξ επαφής ο Παπαδόπουλος.

Στο 69΄ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει με τον Τάχατο να κόβει σωτήρια με τάκλιν πλασέ του Μάντζη από θέση βολής.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για τον Βόλο να ισοφαρίσει με τον Εγκίν στο 80΄που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

Ο Αστέρας πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, έπειτα από μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο όπου κυριάρχησε πλήρως.

Στην αντίπερα όχθη ο Βόλος φάνηκε στο ματς μόνο στο β΄ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να πάρει κάτι και παραμένει χωρίς «τρίποντο» με το κοντέρ να γράφει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ο διαιτητής Τζήλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Κόμπα, Τσοκάνη, Ν. Παπαδόπουλο.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Σ. Παπαδόπουλος, Άλχο, Σιέλης (59΄Τάχατος), Ασλανίδης (46΄ Κόμπα), Λούνα, Τσοκάνης, Τρουιγιέ, Μπερτόγλιο (46΄Γκλάβσιτς), Ντέλετιτς (46΄Μαχαίρας) Κορνέτ (76΄Ενγκίν), Γκαρσία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (86΄Ζουγλής), Μουνάφο (96΄Ντιαρά), Κρέσπι, Μπαρτόλο (86΄Σουρλής), Σίτο (67΄Καλτσάς), Μιριτέλο (67΄Μάντζης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις