Το συγκινητικό αντίο του Γιάννη Παπαδόπουλου στον Ανδρέα Μασδράκη

Ζητήσαμε από τον Γιάννη Παπαδόπουλο να κάνει μια προσωπική δήλωση για τον Ανδρέα με τον όποιον είχαν προλάβει να αναπτύξουν μία προσωπική σχέση τους τελευταίους μήνες του ιστορικού τρομπετίστα:

Γιάννης Παπαδόπουλος: ” Τραγική ειρωνία. Σήμερα το πρωί στο Βόλο συζητούσαμε με έναν κοινό μας φίλο για τον Ανδρέα. Ήταν κοινό μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν και έδινε τη δική του τελευταία μάχη με τον καρκίνο. Τραγική ειρωνία. Τον είχε χτυπήσει στις φωνητικές χορδές.

Όμως ήταν εκεί. Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023. Στο Παρκ. Στην ιστορική πια συνέντευξη τύπου, όπου έχει μείνει στην ιστορία γιατί ζήτησα την παραίτηση του Νίκου Τσεκούρα. Είχε έρθει από νωρίς. Ήθελε να με γνωρίσει. Ο καρκίνος τον είχε ήδη χτυπήσει, αλλά το μυαλό του ήταν εκεί. Στο τι θα γίνει με τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Με το ζόρι έβγαινε η φωνή του. Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μου είπε με τις ώρες ιστορίες για τον Ολυμπιακό και την αγαπημένη του τρομπέτα.

Τους επόμενους μήνες η κατάσταση με τη φωνή του χειροτέρευε. Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν μπορούσες να τον αναγνωρίσεις πλέον στο τηλέφωνο. Όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή το μυαλό του ήταν στον Ολυμπιακό. Μου είχε κάνει τόσο εντύπωση απ την πρώτη στιγμή πόσο μαχητικά αντιμετώπιζε τον καρκίνο. Ήθελε να περάσει γρήγορα και ήθελε να πιάσει πάλι την τρομπέτα. Πραγματικά το πίστευε. Και πραγματικά έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος για να τα καταφέρει. Ήθελε να γυρίσει να δίνει τον παλμό.

May be an image of text

Μου είχε κάνει αφιέρωση την παρακάτω φωτογραφία από το ΕΑΚ τη σεζόν 1971 – 1972 με αντίπαλο τον Ηρακλή. Όταν γυρίσαμε στο ΕΑΚ, ένας από τους ανθρώπους που ήξερα πως είχα κάνει χαρούμενους ήταν ο Ανδρέας. Αυτή η φωτογραφία δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού, τους παλιούς και τους νέους, για να μείνει για πάντα στην ιστορία για το ποιος ήταν ο Ανδρέας για τον Ολυμπιακό Βόλου. Και τι σήμαινε ο Ολυμπιακός Βόλου για τον Ανδρέα. Και το τι θα σημαίνει για πάντα. Ψηφιοποιημένη και όχι σε κάποιο ντουλάπι.

Παρακαλώ όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, μικρούς και μεγάλους. Ακόμα κι εκείνους που απέχουν από το γήπεδο, την Κυριακή να κάνουν μία εξαίρεση. Στη μνήμη του Ανδρέα. Εκείνος θα δίνει το παλμό απ τον ουρανό και εμείς θα τραγουδάμε.

Στη μνήμη του Ανδρέα”.
__________________________________
📍 Αύριο (10/11_ στις 16:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Άλλη Μεριά θα πούμε το τελευταίο “αντίο”. Φέρνουμε σημαίες του Ολυμπιακού Βόλου για να συντροφεύουν τον Ανδρέα Μασδράκη, τον θρυλικό τρομπετίστα του Ολυμπιακού Βόλου. Αντί για στεφάνια δίνουμε τα χρήματα στην “Φλόγα”. Αν κι ως Ολυμπιακός Βόλου, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια εξαίρεση.

📍Την Κυριακή 15.00 στο γήπεδο του Αλμυρού, δεν λέμε ποδοσφαιρικό και οπαδικό “αντίο” στον Ανδρέα Μασδράκη. Συνεχίζουμε να τραγουδάμε κι εκείνος θα δίνει τον παλμό.
Θα ζητήσουμε ενός λεπτού σιγή και η ομάδα θα φορέσει μαύρα περιβραχιόνια.

🟥🥺🎺Η Κυριακή είναι για τον Ανδρέα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις