Με λυτρωτή τον Κούλπα ο Ολυμπιακός 1-0 τον Ρήγα σε επεισοδιακό ματς που έληξε στο 109′

Με γκολ του Κούλπα στο 102′ ο Ολυμπιακός Βόλου έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο Ρήγας Φεραίος, πετυχαίνοντας την όγδοη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα του Βελεστίνου γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα καθώς μετρούσε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα πρώτα εφτά παιχνίδια.

Ο αγώνας έληξε στο 109′ γιατί στο 80ο λεπτό διακόπηκε για 10 λεπτά όταν ο Κολυμήτρας χτύπησε τον Τζέκα, με τον ρέφερι να του δείχνει την κόκκινη κάρτα. Για την ίδια φάση αποβλήθηκε και ο Τζέκα μετά από υπόδειξη του βοηθού. Μετά το χτύπημα του παίκτη του Ρήγα υπήρξε ξέσπασμα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήταν ήδη εκνευρισμένοι από τις συνεχείς καθυστερήσεις των παικτών του Ρήγα και είχαν ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και φάσεις. Έστω και με 10 λεπτά καθυστέρηση το ματς συνεχίστηκε και στην πρώτη καλή στιγμή ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Κούλπα. Ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων πήρε το ριμπάουντ από διώξιμο της άμυνας και με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σπηλιόπουλου, βάζοντας φωτιά στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από το πρώτο λεπτό με τον Ρήγα να αρκείται σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στη μετάβαση. Οι ερυθρόλευκοι παρά την υπεροχή δεν έβρισκαν διαδρόμους προς τα καρέ του Σπηλιόπουλου με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 21′. Ο Κακάμης σέντραρε από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Αναστασίου σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο το σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού, εξουδετέρωσε εύκολα ο Σπηλιόπουλος.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε ο Μπλατσέρης στο 33′, όταν από πάσα του Αναστασίου βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ρήγα, με το σουτ να είναι αδύναμο καταλήγοντας στην αγκαλιά του πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο με συνεχείς καθυστερήσεις και τραυματισμούς, δεν υπήρξε καθόλου ρυθμός, με τον Ρήγα να είναι αποφασισμένος να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΕΑΚ. Η δεκάλεπτη διακοπή στο 80′ έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι στο 102′ ο Κούλπας με ψυχραιμία πήρε το “ριμπάουντ” από λάθος διώξιμο των αμυντικών του Ρήγα και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας “φωτιά” στην ερυθρόλευκη κερκίδα.

Κίτρινες: Βλιώρας (26′), Αποστολίδης (42′), Χριστοφορίδης (51′), Κακάμης (72′), Γοδινόπουλος (97′), Σπηλιόπουλος (99′)

Κόκκινες: Κολημήτρας (80′), Τζέκα (80′)

Ολυμπιακός Βόλου (Στ. Αρσένος): Σταυράκης, Κακάμης (94′ λ.τρ. Κατσαγεωργίου), Σκοπελίτης, Παπακώστας (46′ Καμπέρης), Κούλπας, Γκαλίτσιος, Μπλατσέρης (73′ Νούσιος), Τασιούλης (22′ λ.τρ. Σέττος), Κυρίτσης (73′ Τζέκα), Αναστασίου, Πετράκος.

Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Σπηλιόπουλος, Γοδενόπουλος, Βλιώρας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Π. Αποστολίδης, Γάρος (69′ Φουρκιώτης), Χριστοφορίδης (69′ Κόντρα), Κολυμήτρας, Χαλιμούρδας (72′ Αποστολίδης, 107′ λ.τρ. Πατσής).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις