«Ακούγαμε για το τρένο του Λεβαδειακού αλλά…»

Έκκληση του Αχιλλέα Νταβέλη για στήριξη και αγορά εισιτηρίων διαρκείας. «Το καλό ποδόσφαιρο μπορεί να νικήσει το παρασκήνιο».

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/12) η ΠΑΕ ΑΕΛ με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Αχιλλέας Νταβέλης, Δήμητρα Βασιλάκου, Δημήτρης Παπαλέξης, προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους φιλάθλους και στις επιχειρήσεις για στήριξη και αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Ο μεγαλομέτοχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ομάδα εκπλήρωσε τον στόχο πρώτου του γύρου σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Ούτε εύκολο ήταν, ούτε αναμενόμενο. Οι επιλογές που κάναμε κινήθηκαν στη σωστή κατεύθυνση. Η μεταμόρφωση της ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλευση του νέου προπονητή. Ο απολογισμός είναι θετικός. Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει. Ο θεσμός των πλέι οφ είναι απολύτος θεμιτός».

Για τη βία ανέφερε:

«Αφιερώσαμε χρόνο και επικοινωνήσαμε τα σωστά μηνύματα απέναντι στην κοινωνία. Το φίλαθλο στοιχείο στην πόλη της Λάρισας είναι αξιοπρεπέστατο στη συντριπτική του πλειοψηφία. Η ΑΕΛ δεν παράγει προβλήματα. Το φίλαθλο στοιχείο της φημίζεται για τον βαθμό ανταπόκρισης πάντα στο φίλαθλο πνεύμα χωρίς να προκαλεί».

Απηύθυνε έκκληση στήριξης και τόνισε:

«Καλώ όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης να αγκαλιάσει την ομάδα και να τη στηρίξει. Και η διοίκηση και η ομάδα εξετάσεις έχουν δώσει. Ακόμα και τώρα το εισιτήριο διαρκείας παραμένει μία ποδοσφαιρική επένδυση. Τηλεοπτικά έσοδα δεν υπάρχουν. Η ΕΡΤ αρνείται να πληρώσει το πριμ κατάταξης και θεωρούμε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δικαιωθούμε δικαστικά. Τα έσοδα του Στοιχήματος δεν είναι ούτε αυτονόητα, ούτε δεδομένα. Άρα ο κόσμος πρέπει να στηρίξει μαζικά».

Απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τη διαδικασία αδειοδότησης:

«Τον Μάρτιο κρίνεται. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα πάρουμε άδεια. Παραλάβαμε πέρυσι μια βιομηχανία υποχρεώσεων, ένα εργοτάξο προσφυγών. Τα λεφτά που έχει δώσει η διοίκηση ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό που έχουμε πετύχει είναι ένας μικρός άθλος. Φέτος ξεκινήσαμε ως η μοναδική ομάδα με μηδενικές υποχρεώσεις προς όλους».

Στο αγωνιστικό σκέλος χαρακτήρισε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια χειμώνα και αναφέρθηκε στον Λεβαδειακό:

«Ακούγαμε για το τρένο του Λεβαδειακού και όχι τρένο δεν είδαμε, αλλά ούτε… τροιζήνα. Η ομάδα απέδειξε ότι έχει έναν σοβαρό και επαγγελματία προπονητή, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα τρένα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο με ποδοσφαιρικούς και όχι παραγοντικούς όρους. Υπάρχουν φέτος τα πλέι οφ που θα δώσουν στοιχεία διαφάνειας σε σχέση με ό,τι βιώσαμε πέρυσι».

Αν το καλό ποδόσφαιρο μπορεί να νικήσει το παρασκήνιο:

«Κατηγορηματικά ναι. Δεν έχω αποδείξεις ότι συνάδελφοί μου δουλεύουν στο παρασκήνιο. Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι σε όλα τα επίπεδα. Στη Λιβαδειά αναχαιτίσαμε δυσμενή δεδομένα».

Η Δήμητρα Βασιλάκου αναφέρθηκε στα προνόμια των κατόχων διαρκείας, στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και στο άνοιγμα ώστε «η ΑΕΛ να γίνει μόδα σε όλες τις περιοχές. Προανήγγειλε κοινωνικές εκδηλώσεις και τη μετατροπή του γηπέδου σε αθλητικό – θεματικό πάρκο Fair Play για τους νέους φιλάθλους».

Ο Δημήτρης Παπαλέξης χαρακτήρισε το ρόστερ σχεδόν πλήρες και τόνισε ότι οι μεταγραφικοί στόχοι είναι παίκτες με ετοιμότητα, γνώστες της κατηγορίας και με γεμάτες χρονιές. Ανέφερε ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις και δανεισμοί και ότι θα ενισχυθεί σίγουρα η επιθετική γραμμή.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις