Άνοιξε η αυλαία στο παγκόσμιο τεχνικής κολύμβησης (photos)

Μοιράσου το άρθρο

Στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο ξεκινά σήμερα και διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας καθώς και στο χώρο του λιμανιου, όπου θα πραγματοποιηθούν αγωνίσματα του Open Water…

 

…Η τελετή έναρξης ήταν λιτή, ξεκίνησε με την παρέλαση των αθλητών των 35 χωρών που συμμετέχουν με μουσική υπόκρουση παραδοσιακών κρουστών και της Φιλαρμονικής του Δήμου που έπαιξε τον ύμνο της FINA και τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων της διοργανώτριας αρχής (ΚΟΕ), της παγκόσμιας ομοσπονδίας (CMAS), του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

κολούθησε η πρωτότυπη παράσταση που δημιούργησαν οι χορογράφοι Νένα Τσιαμάγκα, Βάσω Τηλιοπούλου και Κωνσταντίνος Πανόπουλος και την οποία εμπνεύστηκαν από τη ζωή των αθλητών, από την εντατική τους προπόνηση και την αγωνιστική διάθεση της προσπάθειάς τους, αλλά και από την καθημερινότητά τους ως παιδιών και νέων ανθρώπων που ακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία, διασκεδάζουν, χορεύουν, ερωτεύονται, χαίρονται και λυπούνται. Στο πρώτο μέρος της χορογραφίας η Νένα Τσιαμάγκα χορογράφησε aerial dance, σε μουσική του Βολιώτη συνθέτη Αλέξανδρου Καρκάλα, εμπνευσμένη από την χαρακτηριστική κίνηση των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης. Στο δεύτερο μέρος η Βάσω Τηλιοπούλου εμπνέεται από την κίνηση του δελφινιού που αποτελεί και τη μασκότ των αγώνων. Και στο τρίτο μέρος της χορογραφίας ο Κωνσταντίνος Πανόπουλος με τους χορευτές του περιγράφουν τη χαρά της νίκης των αθλητών και την καθημερινή τους διάσταση κατά το χρόνο ψυχαγωγίας τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον παραδοσιακό «Ζορμπά» που, εκτός προγραμματισμού, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων των χωρών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, ενώ έγινε και ρήψη πυροτεχνημάτων.

Δείτε τις φωτό που ακολουθούν

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις