Ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό (vids)

Οι υποσχέσεις των πρώτων λεπτών και τα γκολ από Σενγκέλια και Γκαρσία δεν είχαν συνέχεια. Σε ένα ματς χωρίς άλλες φάσεις Βόλος και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1, πήραν από ένα βαθμό και σίγουρα δεν έμειναν ευχαριστημένες καθώς παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Βόλος έμεινε για τέταρτο ματς χωρίς νίκη και ο Παναιτωλικός δίχως τρίποντο στο πρωτάθλημα εκτός έδρας για ακόμη ένα παιχνίδι του.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Στο τέρμα ο Κόβατς με τον Μύγα στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δεξί τον Αλχο, ενώ στις θέσεις των στόπερ ήταν οι Ασλανίδης και Καλογερόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Γκλάβτσιτς και Μπαριέντος, με τον Κόμπα πιο μπροστά τους και στο δεξί «φτερό» τον Ντέλετιτς και στο αριστερό τον Ασενούν. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχτηκε ο 31χρονος Αργεντινός, Γκαρσία.

Από την άλλη, σύστημα 3-5-2 επέλεξε για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ο Στεργιάκης, με τριάδα στην άμυνα τους Οικονόμου, Μλάντεν και Μαλή, ενώ ρόλο δεξιού μπακ-χαφ είχε ο Μαυρίας και αριστερού ο Τορεχόν. Στον άξονα οι Πέρες, Λιάβας και Χατζηθεοδωρίδης και στην επίθεση φανέλα βασικού πήραν οι Καρέλης και Σενγκέλια.

Το ματς:

Γρήγορος ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να βγάζουν ένταση και τον Παναιτωλικό να είναι αρκετά πιο aggressive στα μαρκαρίσματα του. Ενδεικτικό, δε, πως ο Σενγκέλια είδε την κίτρινη κάρτα μόλις στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Κόμπα.

Μάλιστα, στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού οι Αγρινιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ! Στο 8’ ο Λιάβας ξεκίνησε τη φάση και στα δεξιά ο Μαυρίας με έξυπνη κίνηση ελευθέρωσε χώρο στον Σενγκέλια, που με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό πέτυχε το 1-0, για το δεύτερό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

https://exchange.glomex.com/video/v-cyvkfgl5pna9?integrationId=40599v1tl6nwn662

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Βόλος έγινε πιο κινητικός και είχε την πρωτοβουλία του ματς με τον Ασενούν στο 11’ να βγάζει μια σέντρα-σουτ, αλλά ο Στεργιάκης βγήκε και καθάρισε. Ένα λεπτά αργότερα (12’) ο Μλάντεν για τους φιλοξενούμενους πήρε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ και στο 15’ η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία! Ωραία ενέργεια του Μύγα, που πέρασε δυο αντιπάλους και έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στεργιάκη να αποκρούει, αλλά ο Γκαρσία ήταν στο σωστό σημείο και με το γόνατο σκόραρε το 1-1.

https://exchange.glomex.com/video/v-cyvkgzzr2uop?integrationId=40599v1tl6nwn662

Οι φάσεις στις δυο εστίες μειώθηκαν για περίπου 10 λεπτά, ενώ στο 31’ ο Μύγας πρόλαβε να κόψει τον Καρέλη πριν σουτάρει στην περιοχή και στη συνέχεια της φάσης ο Λιάβας δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε. Στο 35’ ο Μύγας, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, έκανε μια ακόμη ωραία ενέργεια, σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως, είδε την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στεργιάκη. Έτσι, η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 45+1’ με τον Καρέλη να εκτελεί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε με τον Κόβατς να την ακουμπάει ελάχιστα, διώχνοντας σε κόρνερ και το 1-1 ήταν το σκορ στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να μπαίνει με ορμή και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο: ανακτούσε γρήγορα την μπάλα, πίεζε ψηλά, αλλά του έλειψε η ευκαιρία που θα τον οδηγούσε στο γκολ. Έτσι, ο Βόλος πήρε μέτρα και στο 68’ είχε τη καλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους: ο Ποπέσκου έβγαλε τη σέντρα, με τον Στεργιάκη να κάνει άστοχη έξοδο και ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ.

Επικίνδυνες καταστάσεις στις δυο εστίες δεν υπήρχαν, με τον Μύγα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο 80’, όμως, ήταν αδύναμη και ο Στεργιάκης δεν είχε πρόβλημα να καθαρίσει. Οι Λόπεθ και Πετράκης προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, με εκείνες του Έλληνα τεχνικού να δείχνουν πως έπαιζε τα ρέστα του για να βρει το γκολ της νίκης. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν μέσω κάποιων στατικών φάσεων να φανούν απειλητικοί και έτσι ήρθε το σουτ του Λιάβα στο 89’ που μπλόκαρε ο Κόβατς.

Βόλος – Παναιτωλικός 1-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 15′ Γκαρσία – 8′ Σενγκέλια

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Κίτρινες: 87′ Τσοκάνης – 1′ Σενγκέλια, 28′ Πέρες, 89′ Μλάντεν, 90′ Οικονόμου

Συνθέσεις

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Άλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (81′ Ντε Καμπς), Μπαριέντος (56′ Τσοκάνης), Κόμπα (63′ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (56′ Ποπέσκου), Ασενούν, Γκαρσία (81′ Μπερτόγλιο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας (56′ Μπακάκης), Τορεχόν, Πέρες (70′ Τσιγγάρας), Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης (84′ Ντίας), Καρέλης (84′ Πέδρο), Σενγκέλια (84′ Χουάνπι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις